Tânără respinsă la examenul de admitere la Academia de Poliţie, înmatriculată după verificări ale Corpului de Control al ministrului

O tânără care a fost declarată respinsă la examenul de admitere de la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza a fost înmatriculată după ce Corpul de Control al ministrului a găsit nereguli în modul cum a fost corectată lucrarea acesteia, a anunţat ministrul de Interne, Marcel Vela.

RomaniaTV.net
23 ian. 2020, 14:56
Tânără respinsă la examenul de admitere la Academia de Poliţie, înmatriculată după verificări ale Corpului de Control al ministrului

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a fost sesizată de doamna Popescu Elena, mama Andreei Popescu, cea care a fost candidat în luna septembrie la examenul de la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, cu privire la unele nereguli referitoare la modul de corectare a foii de răspuns a candidatei Popescu Andreea Lucia, cu prilejul sesiunii de admitere din 2019 la Facultatea de Poliţie de Frontieră din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza”, a declarat ministrul de Interne, într-o conferinţă de presă.

Marcel Vela a explicat că, în urma verificărilor, Corpul de Control a constatat că sesizarea femeii este întemeiată. Corpul de control a constatat că anumite răspunsuri corecte la întrebările din testul grilă au fost anulate de către comisia de corectare pe motiv că înscrierea acestuia a depăşit spaţiul de răspuns alocat.

„Corpul de Control al ministrului, condus de domnul Gălăţeanu, a efectuat verificări amănunţite şi a constatat ca întemeiată sesizarea, sens în care am aprobat luarea măsurilor necesare în vederea înmatriculării domnişoarei Popescu Andreea Lucia ca studentă în anul întâi. Problemele constatate au fost cu privire la faptul că anumite răspunsuri corecte la întrebările din testul grilă au fost anulate de către comisia de corectare, pe motiv că în scrierea răspunsului a depăşit spaţiul de răspuns alocat. Totodată, s-a stabilit că respingerea contestaţiei depusă la Academia de Poliţie a fost neîntemeiată”, a mai spus Vela.

„Dăm acest semnal, ca Minister al Afacerilor Interne, pentru a încuraja tinerii să vină spre Academia de Poliţie, pentru că în MAI lucrurile se vor desfăşura de acum încolo în condiţii legale şi normale”, a mai spus Vela.