Tânărul din Botoşani care a produs un accident soldat cu şase victime consumase droguri

Tânărul care a produs accidentul rutier în Botoşani din noaptea de luni spre marţi, în urma căruia şase persoane au fost rănite, şi care a fost arestat preventiv, a consumat substanţe psihoactive, conform poliţiştilor.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 10:29
Tânărul din Botoşani care a produs un accident soldat cu şase victime consumase droguri

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu, a declarat, joi, că testul antidrog a indicat faptul că bărbatul de 28 de ani ar fi consumat cannabis.

„Tânărului de 28 de ani, care a provocat un accident rutier pe data de 1 iunie, soldat cu rănirea a şase persoane, i-au fost recoltate probe biologice pentru depistarea consumului de substanţe psihoactive. În urma analizării acestor probe, a rezultat prezenţa substanţei cannabis. Acestea sunt concluziile preliminare”, a afirmat Nenişcu.

Citeşte şi: Tânărul care a produs un accident rutier soldat cu şase victime a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Magistraţii Judecătoriei Botoşani au admis, miercuri, propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a bărbatului de 28 de ani, care este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ameninţare şi conducere sub influenţa alcoolului. Acesta conducea şi transmitea imaginile în direct pe o reţea de socializare, accidentul a avut loc pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoşani, în el fiind implicate patru autoturisme.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botoşani, accidentul s-a produs în momentul în care autoturismul condus de tânărul de 28 de ani a lovit violent în spate un alt autoturism pe care l-a proiectat pe contrasens, într-o maşină care circula regulamentar. Cea de-a patra maşină implicată era parcată pe partea dreaptă a Bulevardului Mihai Eminescu.

Şoferul avea o concentraţie alcoolică de 1, 75 g/l alcool pur în sânge la prima proba şi 1,53 g/l alcool pur în sânge la a doua probă. Tânărul a fost reţinut, marţi, de poliţiştii Biroului rutier din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani, iar miercuri a fost prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.