Tânărul care a protestat pe macara la Teatrul Naţional şi paznicul şantierului, amendaţi la pachet

Tânărul care a protestat gol, luni, pe o macara a şantierului Teatrului Naţional a fost sancţionat contravenţional cu 1.000 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar paznicul obictivului cu 200 de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 14:39
Tânărul care a protestat pe macara la Teatrul Naţional şi paznicul şantierului, amendaţi la pachet

Alexandru Niculae a declarat, pentru Mediafax, că studentul a fost amendat în ziua protestului inedit, precum şi agentul firmei sancţionat pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, întrucât trebuia să prevină pătrunderea tânărului pe şantierul de la Teatrul Naţional Bucureşti, unde funcţiona macaraua.

Tânărul care a protestat gol pe o macara de la şantierul Teatrului Naţional din Bucureşti rămâne internat în Spitalul de Psihiatrie „Al. Obregia”, fiind monitorizat continuu, a declarat, marţi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Rodica Năstase.

„Bărbatul a fost evaluat, marţi dimineaţă, de o comisie de specialişti din Spitalul «Alexandru Obregia»”. Comisia a decis ca pacientul să rămână internat şi să fie monitorizat continuu. În plus, bărbatul va primi tratament de specialitate”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Vlad G., născut în 1991, a pledat luni, timp de câteva ore, de la 50 de metri înălţime, pentru stoparea poluării şi a traficului sufocant din Capitală. În zonă au fost comasate forţe importate ale serviciilor de intervenţie, ceea ce a perturbat uşor traficul rutier în Piaţa Universităţii. Tânărul – slab, cu părul lung, în cozi jamaicane – avea pictat pe piept semnul păcii Flower Power, la fel şi pe contragreutatea macaralei unde se urcase gol. De asemenea, el a prins un banner pro-natură pe macara.

La orice întrebare care i-a fost adresată, tânărul a răspuns cântând, laitmotivul fiind „copacul cu flori”.

El a decis să-şi pună pantalonii şi să coboare o discuţie cu un negociator al Poliţiei Capitalei şi după ce poliţiştii Secţiei 1 au identificat un prieten al său.

Tânărul le-a spus autorităţilor că este student la Arhitectură.

Potrivit procedurii în astfel de cazuri, după ce protestatarul a coborât, un echipaj de poliţie l-a preluat şi l-a dus la Spitalul „Alexandru Obregia”, unde a fost consultat de specialişti. Aceştia au hotărât internarea lui Vlad G. pentru trei zile.