Tânărul din Balş, care şi-a strangulat iubita anul trecut, a recunoscut fapta

Tânărul de 18 ani din judeţul Olt, acuzat că şi-a strangulat iubita în decembrie anul trecut pentru că nu a întreţinut relaţii sexuale cu el, şi-a recunoscut fapta. Dragoş Rusănescu a fost audiat pentru prima oară în prezenţa mamei fostei sale iubite, de doar 16 ani. Familia fetei susţine că fapta sa a fost premeditată şi a cerut pedeapsa cu moartea, chiar dacă nu este prevăzută în legislaţie.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 07:01
Tânărul din Balş, care şi-a strangulat iubita anul trecut, a recunoscut fapta

Tânărul de 18 ani, din Balş, care şi-a strangulat iubita în decembrie, a recunoscut fapta.

Criminalul a fost audiat pentru prima dată în faţa familiei fostei sale iubite. Mama fetei, dărâmată de durere, a povestit că fiica sa a mai fost bătută de tânăr, chiar înainte cu câteva zile să o omoare.

„Ea stătea cu mâinile aşa şi criminalul lângă ea, la un moment dat cumnatul meu a văzut că are un semn, a început să înnegrească. Cumnatul a întrebat-o: „Cristina tu eşti lovită?”. Ea era speriată. S-a întâmplat cu 6 zile înainte şi spune nemernicul că nu a premeditat”, a povestit mama fetei.

După acest episod, mama şi-a condus fata la poliţie pentru a da declaraţii şi aşa a aflat de actele de violenţă la care era supusă.

„Fata a spus că el a învăţat-o: dacă părinţii tăi vor află că te-am bătut şi că ţi-am vândut telefonul, locul tău va fi în pământ şi al meu în puşcărie. Eu te voi strânge de gât. Astea sunt cuvintele scrise cu mâna ei”, a mai declarat mama fetei.

Tânărul de 18 ani din Balş a recunoscut în faţa instanţei că şi-a omorât iubita.

„Onorată instanţă, de la mine nu a existat nicio intenţie, nu am premeditat ce s-a întâmplat. (…) Recunosc fapta, dar nu am avut un motiv anume pentru ce am făcut, totul s-a petrecut spontan şi consider că a fost o întâmplare nefericită.”, a recunoscut tânărul în faţa judecătorilor, potrivit Adevărul.ro.

Dragoş Rusănescu şi-ar fi ucis iubita fiindcă aceasta a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el.

Mama fetei a cerut pedeapsa capitală pentru tânărul care i-a ucis fiica.

„Vreau pedeapsa cu moartea, vreau din tot sufletul. Cum eu am venit din Italia şi mi-am găsit copilul în tron în rochiţă de mireasă, aşa să-l găsească şi mă-să”, a mai spus mama fetei.

Tânărul riscă să-şi petreacă următorii 20 de ani după gratii.