Tânărul din Iaşi care s-a dus cu calul să-şi vadă bebeluşul la maternitate s-a mutat în casă nouă

Sergiu Ciobotariu, tânărul din Iași care a mers pe cal la maternitate pentru a-şi vedea bebeluşul, s-a mutat în casă nouă. Sportivul Cătălin Moroşanu a aflat despre gestul impresionant, făcut de bărbat în plină pandemie de coronavirus, şi a iniţiat o campanie de strângere de fonduri. Cu ajutorul mai multor oameni inimoşi, a reuşit să strângă peste 40.000 de euro şi astfel a oferit familiei o locuinţă decentă.

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 09:29
Tânărul din Iaşi care s-a dus cu calul să-şi vadă bebeluşul la maternitate s-a mutat în casă nouă

Sergiu Ion Ciobotariu şi familia sa trăiau într-o cămăruţă improvizată pe un teren din satul Răducăneni, judeţul Iaşi. Impresionat de povestea tânărului, luptătorul Cătălin Moroşanu a deschis un cont pe numele lui Sergiu pentru ca oamenii să poată face donaţii.

„Pentru că mi-am dorit să vă ofer informații concrete, pot să vă anunț că, de astăzi, Sergiu și familia lui au o casă a lor. O casă cu trei camere și bucătărie, îndeajuns pentru ca el, soția și cei trei copii să locuiască în condiții decente. Am avut în total, 42.600 de euro toți banii”, a scris Moroșanu pe contul său de Facebook.

”Și, ca să vedeți cum lucrează Divinitatea prin oameni. După aproape o săptămână în care am căutat o mulțime de variante pentru o casă, am găsit cea mai bună opțiune la familia Pîslaru din Valea Ursului. O familie cu 5 copii, care avea la rându-i nevoie de bani deoarece își dorea să se mute într-un alt județ. Oameni cu credință în Dumnezeu, care aflând povestea lui Sergiu, au hotărât ca în prețul casei, de 37.000 de euro, să lase și mobilierul”, a mai spus luptătorul.

Nu a fost uitat nici calul călărit de Sergiu aproape 50 de kilometri până la Iaşi.

„Fiindcă nu puteam să uităm de calul care l-a dus pe Sergiu la maternitate, acesta va avea un grajd al său în grădina din spatele casei. O casă pe care noul proprietar nu are voie să o înstrăineze în următorii cinci ani”, a scris Moroșanu.

”În aceste vremuri grele, am fost impresionat de oamenii simpli care s-au implicat pentru a-l ajuta pe Sergiu. Din puținul lor, au arătat că românii sunt oameni puri și împreună putem reuși tot ceea ce ne propunem. Mă înclin în fața voastră, oameni buni, Sergiu vă mulțumește din suflet!”, se încheie postarea lui Cătălin Moroșanu. 

Povestea tânărului surprins pe cal pe străzile din Iaşi. Câţi kilometri a călărit ca să ajungă în oraş

Sergiu Ion Ciobotariu a mers călare aproape 50 de kilometri pentru a-şi vedea bebeluşul adus pe lume de iubita sa la Iaşi pentru că transportul în comun a fost suspendat, pe fondul stării de urgenţă. Chiar dacă are trei copii şi o situaţie materială precară, tânărul de 22 de ani a donat o bună parte din produsele și banii primiți de la oamenii de bine.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 5.467. La ATI sunt internaţi 183 pacienţi