Tânărul din Vaslui care a ucis o fata de 14 ani pentru că nu a vrut să facă sex cu el, condamnat la 10 de ani de închisoare

Tânărul de 20 de ani din Vaslui care a ucis cu sânge rece o adolescentă de numai 14 ani pentru că nu a vrut să întreţină relaţii sexuale cu el a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Sentinţa instanţei vasluiene nu este definitivă. Fata i-ar fi fost promisă băiatului ca soţie, chiar de mama acesteia. În ziua crimei cei doi trebuiau să se logodească. 

RomaniaTV.net
09 nov. 2017, 11:31
Tânărul din Vaslui care a ucis o fata de 14 ani pentru că nu a vrut să facă sex cu el, condamnat la 10 de ani de închisoare

Judecătorii Tribunalului Vaslui au decis condamnarea la 10 ani de închisoare a tânărului de 20 de ani, Ionuţ Ursu, judecat sub acuzaţia de omor calificat, şi interzicerea drepturilor civile pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei. Criminalul a primit o pedeapsă blândă pentru că în faţa judecătorilor şi-a recunoscut în totalitate faptele.

Crima s-a petrecut în luna mai, anul curent, iar acheta procurorilor avea să scoată la iveală detalii cutremurătoare. Fata de 14 ani, originară din localitatea Ghergheşti, fusese dusă la casa criminalului chiar de mama sa, care era de acord ca fiica sa să se mărite, deşi era minoră. În timp ce părinţii sărbătorea logodna, fata de 14 ani era ucisă la câteva sute de metri de casă pentru că nu vroia să-şi înceapă viaţa sexuală cu cel ce o ceruse în căsătorie. Tânărul, enervat de refuzul copilei, a sugrumat-o cu şiretul de la un pantof. Ulterior, tânărul a revenit la locuinţă şi le-a spus părinţilor că fata a plecat acasă la ea. Abia a doua zi, ajunsă acasă, mama fetei a constatat că fiica ei nu se întorsese şi a anunţat poliţia. După declanşarea cercetărilor, poliţiştii aveau să constate că fata de 14 ani dispăruse de la casa criminalului. Existând suspiciuni că fata ar putea fi victima unei infracţiuni, poliţiştii au declanşat operaţiuni de căutare pe dealurile din apropiere, la care au participat, pe lângă forţele de ordine, şi săteni, printre aceştia fiind şi tânărul care a ucis-o. Iniţial, Io Ursu a declarat poliţiştilor că el ar fi condus fata până pe un deal, care desparte cele două sate, şi că apoi fata şi-a continuat drumul de una singură. Ultrerior, însă, după aproape 24 de ore de căutări, poliţiştii suspectând că tânărul a ucis-o, au mers din nou la domiciliul acestuia şi i-au spus că au găsit cadavrul tinerei, deşi în realitate minora nu fusese descoperită. Atunci, Ionuţ Ursu a recunoscut crima, scrie Adevarul.