Tanczos Barna îi răspunde fostului director al Gărzii de Mediu, care a acuzat instituţia că i-a răspuns „în cel mai miştocar mod” la o sesizare

Octavian Berceanu, fost director al Gărzii de Mediu, dat afară de Florin Cîţu după ruperea coaliţiei cu USR, a scris duminică, pe pagina sa de Facebook, că a sesizat instituţia cu privire la arderea de materiale plastice lângă Bucureşti, dar a primit un răspuns "în cel mai miştocar mod".

30 nov. 2021, 23:01
Tanczos Barna îi răspunde fostului director al Gărzii de Mediu, care a acuzat instituţia că i-a răspuns „în cel mai miştocar mod” la o sesizare

Într-adevăr, într-o postare pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu se arată că agenţii instituţiei s-au deplasat la locul indicat de Octavian Berceanu în sesizare, iar acolo ar fi găsit câţiva cetăţeni care făceau un grătar, în condiţiile în care fumul prezentat de Berceanu era vizibil de la kilometri distanţă.

Tanczos Barna a vorbit marți seara, la Digi24, despre nemulțumirea lui Octavian Berceanu, spunând că nici el nu crede că „de la un grătar, două”, se poate vedea fumul de la kilometri depărtare, și că va avea o discuție cu fostul șef al GNM pentru a clarifica lucrurile.

„Cu siguranță, domnul Berceanu ne este de un real folos atunci când merge și face asemenea inspecții. În ultima perioadă i-a atacat exact pe cei care l-au ajutat să devină celebru, într-un fel, pe comisarii din Garda de Mediu. Alături de dânșii a lucrat 6 luni de zile domnul Berceanu, și știe exact cum procedează acei comisari care încearcă să identifice aceste locații”, a spus Tanczos Barna pentru sursa citată.

Citeşte şi: Schema lui Raed Arafat cu ONG-ul condus de un cunoscut jurnalist care a încasat peste 2 milioane de euro pentru a ajuta campania de vaccinare

„Avem o problemă de criminalitate organizată. Aceste fenomene deja trec de domeniul mediului. În mandatul meu au fost aplicate cele mai multe sancțiuni și au fost confiscate cele mai multe mașini pentru transport de deșeuri de acest fel. Măsurile vin din partea Gărzii de Mediu, vin din partea Poliției, dar este nevoie pe de o parte și de o întârire a acestor controale prin poliția economică și prin procurori, pentru că trecem deja de zona de contravenție”, a adăugat ministrul Mediului.

„Mi-e greu să cred că de la un grătar sau două grătare se poate vedea fumul de la o distanță așa de mare. O să am o discuție și cu domnul Berceanu, pentru că aceste lucruri pot fi clarificate dacă suntem foarte aproape de locul incendierii. Putem să spunem strada cu exactitate. Dânsul a răspuns cu greu poliției când trebuia să dea locația exactă. Dacă ești la 3, 4, 5 kilometri distanță nu poți să spui exact unde este curtea unde se arde ceva”, a mai spus acesta.

Citeşte şi: Cristian Popescu Piedone s-a îmbrăcat în costum popular şi a furat startul mesajelor de 1 Decembrie: „Să-mi fii sănătoasă, Românie dragă!”


loading...