Derapaj grav în Parlamentul României! Tánczos Barna, propunerea UMDR pentru Ministerul Mediului, a jurat pentru „țară și pentru Ținutul Secuiesc”

Apel pentru formarea Ținutului Secuiesc chiar în Parlamentul României.

22 dec. 2020, 18:09
Derapaj grav în Parlamentul României! Tánczos Barna, propunerea UMDR pentru Ministerul Mediului, a jurat pentru „țară și pentru Ținutul Secuiesc”

Tánczos Barna, propunerea UDMR pentru funcția de ministru al Mediului, a declarat că a jurat pentru țară și pentru Ținutul Secuiesc.

„În urmă cu câteva minute am depus jurământul de senator. Pentru țară, pentru Ținutul Secuiesc!”, a scris el. Declarația făcută de Tánczos Barna pe Facebook a generat în scurt timp numeroase reacții de revoltă.

„Ești în România băi cap de plută, nu în Ungaria!”, „E același om care declara „Trebuie omorâți în jur de 4000 de urși , Romania nu este grădina zoologică a Europei „. De aici tragi ce concluzii vrei”, i-au transmis internauții.

Cine este Tánczos Barna, propunerea UMDR pentru Ministerul Mediului

Tánczos Barna este economist, absolvent al Academiei de Studii Economice din București. Între 2007 și 2012 a dobândit experiență guvernamentală în calitate de secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și cel al Turismului.

Este senator din 2012, membru al Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară si dezvoltare rurală.

În mandatul precedent a făcut parte din comisia de specialitate a Parlamentului responsabilă pentru elaborarea bugetului anual al României.

Senatorul a inițiat legi privind gestionarea durabilă a pădurilor și pentru o agricultură eficientă și ecologică. Cunoaște provocările legate de protecția mediul înconjurător în dezvoltarea infrastructurii de transport, în relația dintre agricultură si mediu, dar și în privința reflectării eforturilor de protecție a mediului în bugetul de stat.

Este din Miercurea-Ciuc, este căsătorit și are doi copii.

Citește și Liderii coaliției PNL-USR-PLUS-UMDR, declarații de ultimă oră după consultările cu Iohannis. Florin Cîțu: Sunt gata să-mi asum această guvernare