Taner Savut, directorul sportiv al clubului Hatayspor, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia

Clubul Hatayspor a anunțat că directorul sportiv Taner Savut a fost găsit mort sub ruine. Acesta era prins sub dărâmături alături de ghanezul Christian Atsu.

21 feb. 2023, 16:31
Taner Savut, directorul sportiv al clubului Hatayspor, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia
Taner Savut, directorul sportiv al Hatayspor, a fost găsit mort sub dărâmături

Marți, clubul sportiv turc Hatayspor a anunțat că directoeul sportiv Taner Savut a fost găsit fărăr viață sub dărâmături. Acesta a fost prins sub ruine alături de Christian Atsu, găsit mort săptămâna trecută.

„Suntem profund întristați de pierderea directorului nostru sportiv Taner Savut. Fie ca Allah Atotputernic să-l aibă în pază. Transmitem condoleanțe familiei sale. Nu te vom uita Taner. Odihnește-te în pace. Vei fi mereu în inima noastră”, a transmis clubul turc.

Citește și: Tragedie în fotbal: corpul lui Christian Atsu a fost găsit sub dărâmăturile din Turcia. Fotbalistul trebuia să plece cu doar câteva ore înaintea cutremurelor, dar un eveniment fericit l-a întors din drum

Conform presei turce, Taner Savut a fist identificat după efectuarea unui test ADN, fiind confundat cu un alt bărbat decedat.

Hatayspor a pierdut șapte membri după cutremur, pe lângă Atsu și Savut, doi jucători de la U-14 și U-15 pierzându-și viața.

Christian Atsu, găsit mort sub dărâmături

Christian Atsu, fost jucător la Chelsea şi Newcastle, în vârstă de 31 de ani, se afla sub dărâmăturile Ronesans Residence, un ansamblu de 12 etaje care s-a prăbuşit în urma cutremurelor ce au lovit Turcia pe 6 februarie.

Corpul neînsufleţit al lui Atsu a fost găsit sub dărâmături. Îi scoatem acum şi  lucrurile. I-a fost găsit şi telefonul”, a declarat agentul său, Murat Uzunmehmet.

Ambasada Ghanei în Turcia şi Federaţia ghaneză de fotbal au asigurat iniţial că atacantul a fost găsit în viaţă, dar ulterior s-a dovedit că această informaţie este falsă.

Citește și: Povestea cutremurătoare a lui Mustafa, bărbatul care a stat 11 zile sub ruine în Turcia: „Nu am crezut niciodată că voi ieși”

Constructorul ansamblului de lux transformat în ruină, unde se presupune că sunt îngropate 800 de persoane, a fost arestat săptămâna trecută când încerca să părăsească Turcia.

Destinul tragic al lui Atsu ar fi putut fi evitat, dar tocmai pasiunea pentru fotbal a fost cea care, se pare, i-a adus sfârşitul.

Fatih Ilek, manager la Hatayspor, a declarat că Atsu avea bilet pentru a pleca din Turcia cu câteva ore înainte de seisme, dar s-a răzgândit după ce a marcat golul victoriei într-un meci.