Ţara care a decretat vaccinarea obligatorie pentru TOATE persoanele peste 18 ani. Decizie fără precedent la nivel global

Autorităţile din fosta republică sovietică Tadjikistan au decretat sâmbătă vaccinarea obligatorie anticoronavirus pentru toate persoanele de peste 18 ani.

03 iul. 2021, 20:45
Ţara care a decretat vaccinarea obligatorie pentru TOATE persoanele peste 18 ani. Decizie fără precedent la nivel global

Vaccinarea împotriva coronavirusului este obligatorie pentru cetăţenii de peste 18 ani„, se menţionează într-un comunicat difuzat sâmbătă de comitetul guvernamental tadjik, creat pentru a stopa propagarea COVID-19, a informat din Duşanbe agenţia rusă Interfax.

Autorităţile din ţara din Asia Centrală, cu 9,3 milioane de locuitori şi unde campania naţională de vaccinare pentru persoanele care au împlinit 18 ani a început la 25 iunie, au subliniat că vaccinul este gratuit.

În Tadjikistan sunt folosite în prezent două vaccinuri anticoronavirus: AstraZeneca şi CoronaVac.

Potrivit cifrelor oficiale, Tadjikistanul a înregistrat 13.548 de cazuri confirmate de coronavirus şi 92 de decese asociate bolii.

Citeşte şi Psihiatrul Gabriel Diaconu spune că e o chestiune de timp până tulpina Delta va provca haos. „E foarte posibil ca vaccinarea anti-Covid să fie la fel de periodică precum cea antigripală”

Anterior, în urmă cu două săptămâni, autoritățile locale din Moscova au ordonat tuturor celor care lucrează cu publicul să fie vaccinați împotriva Covid-19, aceea fiind la vremea respectivă una dintre cele mai dure decizii luate la nivel global în privința obligării angajaților de a se vaccina.

Un decret emis pe 16 iunie listează mai multe joburi – de la frizeri, comercianți și șoferi de taxi până la funcționari bancari, profesori și interpreți – pentru care vaccinarea va fi acum obligatorie. Viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, a declarat că lista acoperă mai mult de 2 milioane de lucrători din capitala Rusiei.

Companiilor le-au fost acordate o lună pentru a se asigura că cel puțin 60% din personal se vaccinează cu prima doză, altfel sunt amendați sau activitatea le este suspendată.

Cel puțin o regiune provincială, Kuzbass din Siberia, a emis un ordin similar, care spune că “anumite categorii de cetățeni” vor trebui să se vaccineze, iar agențiile de stat și companiile trebuie să vaccineze 60% din personal până la mijlocul lunii iulie.

Citeşte şi Vaccinare anti-covid la copii. Elevii ar putea fi vaccinaţi în şcoli