Ţara care interzice meditaţiile elevilor. Ce se întâmplă cu profesorii care încalcă legea

China interzice profesorilor şi şcolile primare şi gimnaziale să ofere meditaţii plătite elevilor. Cadrele didactice care nu se conformează vor fi pedepsite conform legii.

28 iul. 2021, 21:43
Ţara care interzice meditaţiile elevilor. Ce se întâmplă cu profesorii care încalcă legea

Ţara care interzice meditaţiile elevilor. Este vorba despre China. Ministerul Educaţiei anunţă că profesorii nu mai au voie să ofere meditaţii elevilor după şcoală, relatează publicația South China Morning Post.

Ţara care interzice meditaţiile elevilor. Ce se întâmplă cu profesorii care încalcă legea

Potrivit sursei citată de educaţieprivată.ro, un profesor de liceu din Estul Chinei a fost surprins în timp ce încălca legea. Mai mulţi elevi au fost văzuţi aproape zilnic în timpul vacanţei de vară intrând cu ghiozdanele în casa dascălului. Aceştia plecau aproximativ două ore mai târziu.

La fel ca în multe ţări, din cauza salariilor mici, profesorii din China obişnuiau să dea meditaţii elevilor după şcoală. Ministerul a emis săptămâna trecută o circulară cu noi reglementări privind studiile extracurriculare pentru a reduce presiunea intensă asupra elevilor de a excela și pentru a reduce anxietatea părinților cu privire la costurile și stresul educării copiilor.

Autoritatea educațională Huangshan a anunţat că are „toleranță zero” față de implicarea profesorilor în meditații plătite.

În România, însă, ministrul Educaţiei a anunţat că elevii care au nevoie de pregătire suplimentară ar putea primi vouchere pentru meditaţii.

„Pentru elevii care vor meditaţii să li se acorde vouchere pentru a le folosi la orele de meditaţii. Nu este ideea mea, ci a unui fost ministru, bun”, a declarat ministrul Educaţiei, despre posibilitatea acordării de vouchere pentru meditaţii.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că sistemul de meditaţii din România nu este fiscalizat.

„Cred că există riscul de a se pierde controlul”, a mai precizat ministrul Educaţiei.

Citeşte şi Vacanţă de vară de doar o lună pentru recuperarea pierderilor din pandemie

STUDIU: Meditaţiile pot ridica nota la examene chiar şi cu trei puncte. „72% dintre elevii cu media peste 8 la BAC fac meditații”

Peste 50% dintre elevii de clasa a XII-a din România au făcut anul acesta meditații pentru BAC, sperând să compenseze lipsurile cauzate de pandemie. În plus, meditațiile ridică nota la BAC cu 2-3 puncte în medie, potrivit studiului Digital Nation despre Impactul meditațiilor în nota de la Bacalaureat, la care au participat peste 1.800 elevi și profesori.

Studiul demonstrează că elevii care “reușesc”, în general, să atingă performanțe la Bacalaureat 2021 sunt cei care fac meditații particulare. Profesorii declară că 72% dintre elevii cu medii peste 8 la BAC fac meditații. Mai mult, meditaţiile ridică în medie nota elevului la BAC cu 2-3 puncte. Şi majoritatea elevilor au aceeaşi părere.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei lămureşte problema meditaţiilor: „Nu sunt un atribut al sistemului de învăţământ din România, meditaţiile sunt şi în Franţa, şi în Japonia”