Ţara care oferă recompense celor care prind lăcuste. Câţi bani poţi să primeşti

Autorităţile din Nepal au anunţat că se vor da recompense în bani celor care prind lăcuste. Aceste insecte au făcut ravagii în Asia de Sud, relatează dpa.

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 18:00
Ţara care oferă recompense celor care prind lăcuste. Câţi bani poţi să primeşti

Mahadev Prasad Paudel, un purtător de cuvânt al Departamentului de Agricultură, a declarat că unele guverne provinciale şi locale afectate au anunţat recompense în bani între 20 şi 100 de rupii (16,5-82,5 cenţi americani) pentru prinderea a 1 kilogram de lăcuste, în funcţie de severitatea invaziei.

„Speranţa noastră este că astfel de scheme ar încuraja fermierii să salveze ferme”, a declarat marţi Paudel, adăugând că guvernul ia şi alte măsuri precum utilizarea de pesticide pe culturi.

Presa locală a raportat că recompensele au atras în special copii şi oameni cu venituri mici. Lăcustele sunt folosite în special ca hrană pentru puii de găină.

Duminică, ministrul agriculturii Ghanashyam Bhusal a declarat că guvernul ia în considerare utilizarea melodiilor heavy metal pentru a respinge invazia de lăcuste care a intrat în regiunea sudică a ţării prin India începând de săptămâna trecută.

De asemenea, utilizarea muzicii pentru a salva de lăcuste fermele a câştigat popularitate în rândul fermierilor din Uttar Pradesh, un stat din India învecinat cu Nepalul, potrivit NDTV.

Citeşte şi Miliarde de lăcuste fac ravagii în lume. Fenomenul poate duce la foamete