Ţara care prelungeşte starea de urgenţă până în decembrie

Autorităţile italiene au decis prelungirea stării de urgenţă până în decembrie, transmite ABC. Premierul italian, Giuseppe Conte, împins de ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a decis extinderea stării de urgență până în decembrie.

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 18:36
Ţara care prelungeşte starea de urgenţă până în decembrie

Guvernul condus de Giuseppe Conte a adoptat această măsură la sfârşitul lunii ianuarie, pe o perioadă de şase luni, urmând să fie prelungită cu încă şase luni dacă situaţia o va impune. Prin menţinerea stării de urgenţă, Executivul de la Roma ar putea folosi decretele-lege pentru a aproba măsuri urgente fără a le trece prin parlament.

În mod rezonabil, condițiile sunt în vigoare pentru continuarea stării de urgență după 31 iulie. Starea de urgență înseamnă ținerea virusului sub control. Nu a fost încă decisă, dar, rezonabil, se merge în această direcție”, a confirmat Conte, potrivit sursei citate.

Citeşte şi Sportivă paralimpică de origine română, victima unui atac rasist în Italia. Tatăl fetei a fost agresat şi a ajuns la spital

Într-o declaraţie pentru televiziunea RAI, ministrul de Interne, Lucina Lamorgese, a atras atenţia asupra „riscului concret de tensiuni sociale în toamnă”, ca urmare a crizei economice determinate de epidemia de coronavirus.

Văd afaceri închise, cetățeni care nici măcar nu au posibilitatea să-și satisfacă nevoile zilnice. Guvernul a pus în aplicare toate inițiativele necesare pentru a răspunde acestor nevoi, dar riscul este real”, atrage atenţia ministrul de Interne italian.

Ca urmare a agravării situaţiei economice, ministrul de Interne atrage atenţia guvernului să acţioneze mai repede pentru a stopa înrăutăţirea situației economice: „În septembrie și octombrie, din păcate, vom vedea rezultatele acestei perioade de criză economică gravă care a afectat companiile”. 

Între timp, autorităţile italiene au luat decizia să interzică intrarea cetățenilor care sosesc din 13 țări: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru și Republica Dominicană. Ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, şi-a justificat astfel măsura: „În lume, pandemia se află în cea mai acută fază. Nu putem şterge cu buretele sacrificiile făcute de italieni în aceste luni”.