Ţara care suspendă purtarea măştilor din cauza caniculei. Căror categorii de persoane nu li se aplică această măsură

Israelul a luat măsura suspendării purtării măştilor din cauza valului de căldură care a lovit ţara, informează dpa, potrivit Agerpres. Măsura a fost luată în urma consultărilor dintre autorităţi şi cadrele medicale.

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 14:10
Ţara care suspendă purtarea măştilor din cauza caniculei. Căror categorii de persoane nu li se aplică această măsură

Purtarea măştilor nu va mai fi obligatorie în Israel în următoarele zile, a precizat Ministerul Sănătăţii din Israel. Această măsură se aplică în special elevilor care participă la ore şi angajaţilor din clădirile care nu sunt doatate cu aer condiţionat. 

Măsura nu se aplică, însă, în cazul grupurilor de persoane.

Ministrul Sănătăţii israelian, Yuli Edelstein, a precizat că, deşi măsurile de protecţie împotriva coronavirusului sunt extrem de importante, „valul de căldură poate fi el însuşi periculos„.

Citeşte şi Valul doi s-a întors în China. Peste 100 de milioane de persoane plasate din nou în carantină, transportul şi şcolile au fost închise

Meteorologii israelieni au emis avertizări de caniculă pentru mai multe regiuni pentru restul săptămânii. Aceştia estimează că, până vineri, temperaturile vor depăşi valoarea de 40 de grade Celsius.

O altă măsură de relaxare mult-aşteptată de israelieni este redeschiderea a 136 de plaje, începând cu data de 20 mai. 

Până în prezent, Israelul a înregistrat 16.650 de cazuri de coronavirus şi 277 de decese.