Ţara care vrea să testeze pentru coronavirus toţi adulţii asimptomatici. Site-ul pe care se pot programa

Publicat: Luni, 18 Mai 2020 21:27 // Actualizat: Luni, 18 Mai 2020 21:27 // Sursa: romaniatv.net

Autorităţile din Danemarca au anunţat că toţi adulţii asimptomatici care vor pot fi testaţi pentru noul coronavirus. Danemarca a înregistrat cea mai mică creştere a numărului de infectări cu COVID-19 în ultimele două luni.

"Toţi adulţii din Danemarca au posibilitatea de a-şi face din proprie dorinţă o programare pentru un test de COVID-19 (...) pe site-ul www.coronaprover.dk", a anunţat Ministerul Sănătăţii din Danemarca într-un comunicat,

Programările sunt disponibile în primul rând persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Până în prezent, doar cei care prezentau simptomele specifice coronavirusului puteau fi testaţi, după ce primeau acordul medicului de familie, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres.

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus în Danemarca nu depăşeşte 12.000

De duminică şi până luni, 41 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Danemarca, cea mai redusă creştere de la mijlocul lui martie. Numărul total de cazuri în această ţară a ajuns la 11.166.

"Am adus rata de infectare la un nivel foarte scăzut. Este foarte important să nu existe focare de infectare ascunse care să amplifice circulaţia virusului", a explicat ministrul sănătăţii danez, Magnus Heunicke.

După ce programarea se va face online, testul va fi efectuat în unul dintre centrele de depistare instalate în imense corturi albe în 16 oraşe ale Danemarcei.

Cum sunt testaţi pentru coronavirus oamenii din Danemarca

Este vorba de un test care determină prezenţa efectivă actuală a virusului în organism, şi nu de un test serologic care permite depistarea unei eventuale contaminări în trecut datorită prezenţei de anticorpi.

După ce a anunţat măsuri severe din 11 martie, Danemarca a fost prima ţară care şi-a redeschis grădiniţele şi şcolile generale, pe 15 aprilie.

De atunci, au fost ridicate numeroase restricţii: au fost redeschise saloanele de înfrumuseţare şi cele de tatuaj, apoi marile magazine şi centre comerciale şi în final restaurantele şi cafenelele.

Această redeschidere nu a dus la o majorare a ratei de contaminare, care dimpotrivă a scăzut, ajungând de la indicele 1 la sfârşitul lui aprilie la 0,7 în prima săptămână a lui mai, potrivit Autorităţii daneze pentru controlul bolilor infecţioase.

Această rată, căreia i se mai spune şi rata de reproducere a virusului, măsoară media de persoane pe care un om contaminat cu COVID-19 le va infecta la rândul său.

În total, 548 de persoane au murit în Danemarca de la începutul pandemiei.

China se răzbună pe Australia pentru că a insistat pentru o anchetă asupra apariţiei noului coronavirus

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Danemarca testare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H