Ţara europeană care are un prim caz suspect de infectare cu mutaţia din Brazilia a COVID. Autorităţile sunt în alertă

Germania e în alertă, după ce autorităţile au detectat vineri un prim caz suspect de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului SARS-CoV-2.

22 ian. 2021, 16:15
Ţara europeană care are un prim caz suspect de infectare cu mutaţia din Brazilia a COVID. Autorităţile sunt în alertă

Ţara europeană care are un prim caz suspect de infectare cu mutaţia din Brazilia a COVID. Anunţul vine după ce aici s-au descoperit alte cazuri de infectare cu alte două mutaţii recent identificate – britanică şi sud-africană -, a căror trăsătură comună pare să fie capacitatea mai ridicată transmitere a virusului, relatează agenţia EFE.

Ţara europeană care are un prim caz suspect de infectare cu mutaţia din Brazilia a COVID. Anunţul făcut de Angela Merkel

Pacientul care a fost depistat cu mutaţia braziliană a COVID a sosit joi pe aeroportul din Frankfurt, venind din Brazilia, şi este asimptomatic. Încă nu a fost finalizată secvenţierea genomului, care va confirma dacă într-adevăr este vorba despre o infectare cu această tulpină.

Angela Merkel a făcut un apel la adresa autorităţilor şi cere ca toate eforturile lor să se concentreze pe evitarea răspândirii mutaţiilor coronavirusului, pentru a se evita un al treilea val epidemic,

Totodată, cancelarul Germaniei a insistat că orice decizie de reactivare a vieţii publice trebuie luată cu mare atenţie. Şeful de stat german a spus că totuşi există o ”veste bună” faptul că în Germania ”în sfârşit” numărul noilor cazuri de COVID-19 începe să scadă, dar cel al deceselor rămâne foarte ridicat şi a atenţionat din nou că răspândirea mutaţiilor mai contagioase poate agrava şi mai mult situaţia, la fel ca în Marea Britanie, unde spitalele sunt copleşite.

Cele trei mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia implică un risc foarte ridicat pentru Europa, întrucât ele sporesc transmisibilitatea virusului, a avertizat de asemenea joi Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), care îndeamnă statele UE să impună restricţii antiepidemice mai stricte, nicidecum să le relaxeze, să intensifice testarea şi mai ales activitatea de secvenţiere pentru a identifica noile mutaţii.

Citeşte şi: Încă două noi mutaţii de COVID-19, descoperite în SUA. Restricţionarea deplasărilor nu ar opri răspândirea