Ţara în care concediile personalului medical au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată. Evoluţia pandemiei îi îngrijorează pe toţi

Ministerul Sănătăţii din Maroc a anunţat luni că va suspenda "până la noi dispoziţii" concediile personalului medical din acest regat, după creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus.

03 aug. 2020, 15:23
Ţara în care concediile personalului medical au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată. Evoluţia pandemiei îi îngrijorează pe toţi

Într-o circulară, ministerul marocan şi-a justificat decizia prin „evoluţia situaţiei sanitare” în această ţară cu 35 de milioane de locuitori şi a cerut angajaţilor din domeniul medical aflaţi în prezent în concediu să revină la locurile lor de muncă în următoarele 48 de ore. Autorităţile marocane au raportat duminică seară un număr total de 25.537 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 382 de decese. Primul pacient marocan testat pozitiv cu COVID-19 a fost confirmat în luna martie.

Citeşte şi CORONAVIRUS Belgia interzice rezidenţilor călătoriile în regiuni din şase ţări, printre care şi România

Regatul nord-african se confruntă cu o creştere a numărului de contaminări în ultimele zile, cu recorduri doborâte joi (1.046 de cazuri), apoi vineri (1.063 de cazuri). Companiile mass-media locale au avertizat populaţia în legătură cu o situaţie sanitară care a devenit „îngrijorătoare”.

Am înregistrat într-o săptămână mai multe cazuri decât în patru luni„, declara săptămâna trecută ministrul Sănătăţii, evocând o situaţie epidemiologică „îngrijorătoare”.

Autorităţile din Maroc au decis apoi să impună restricţii de deplasare spre şi dinspre opt oraşe, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. După o carantină strictă, Marocul şi-a accelerat ieşirea din starea de izolare prin redeschiderea cafenelelor, restaurantelor, magazinelor şi prin reluarea turismului intern. Graniţele sale rămân însă închise pentru turiştii străini „până la noi ordine”.