Ţara în care rata suicidelor înregistrează o creştere drastică din cauza recesiunii economice provocate de Covid-19

Lokoliyo Bwanali, un fermier de 48 de ani s-a sinucis pe un câmp de porumb, din cauza datoriilor pe care le avea. Acesta era foarte stresat din cauza banilor, iar odată cu pandemia de coronavirus, bărbatul şi-a pierdut speranţa şi a luat o decizie radicală, potrivit The Guardian.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 07:47
Ţara în care rata suicidelor înregistrează o creştere drastică din cauza recesiunii economice provocate de Covid-19

Soția decedatului a spus că soțul ei se afla sub presiunea creditorilor și nu reușea să-și achite datoriile. Decedatul și-a părăsit casa fără să le explice membrilor familiei unde se îndrepta, apoi a fost găsit mort pe un câmp, la un kilometru de casă”, a spus Edward Kabango, de la departamentul de poliție din districtul Dedza din Malawi.

Malawi înregistrează o creștere accentuată a ratelor de sinucidere în acest an, unii din cauza stresului economic provocat de pandemia Covid. Serviciul de poliție din Malawi raportează o creștere de până la 57% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Credem că această creștere ar putea fi legată de coronavirus, deoarece a existat o încetinire a activităților economice. Suicidul este o problemă foarte gravă în acest moment, deoarece din statistici am văzut că numărul crește din ianuarie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Este o creștere drastică, deci este o problemă care trebuie luată în serios. Creșterea poate fi atribuită unei combinații de factori economici și sociali. Cred că pe măsură ce oamenii devin mai stresați – fie din factori economici sau sociali – nu știu cum să facă față”, a spus psihologul clinic dr. Chiwoza Bandawe.

Rata mortalității prin sinucidere, la 100.000 de locuitori, în Malawi a fost raportată la 3,7% în 2016 de Banca Mondială.

Malawi este una dintre cele mai sărace țări din lume. Aproximativ jumătate din populație se află sub pragul sărăciei, 20% fiind „extrem de săraci”.