Ţara în care „te-ai ars” dacă foloseşti GPS-ul în timp ce eşti la volan. Amenda este colosală

Dacă foloşeti sistemul de navigaţie în timp ce te afli la volan, primeşti o amendă uriaşă. În Codul Rutier din Marea Britanie este prevăzută o amendă de 1000 de lire pentru aceia care utilizează dispozitive electronice, în timp ce conduc.

09 mai 2023, 19:02
Ţara în care „te-ai ars” dacă foloseşti GPS-ul în timp ce eşti la volan. Amenda este colosală

În Marea Britanie, utilizarea GPS-ului în timp ce te afli la volan reprezintă temei legal pentru o amendă colosală.

Nu mai puţin de  1000 de lire este amenda pentru şoferii care utilizează dispozitive electronice, în timp ce conduc. Utilizarea echipamentului hands-free este, de asemenea, considerată că distrage atenția de la drum.

Citeşte şi Fostul premier pakistanez Imran Khan a fost arestat

„Este ilegal să țineți și să folosiți un telefon, un navigator prin satelit, o tabletă sau orice dispozitiv care poate trimite sau primi date, în timp ce conduceți sau ghidați o motocicletă. Aceasta înseamnă că nu trebuie să utilizați un dispozitiv în mână din niciun motiv, fie online, fie offline. De exemplu, nu trebuie să trimiteți mesaje text, să efectuați apeluri, să faceți fotografii sau videoclipuri sau să navigați pe web”, a fost explicaţia dată de poliţiştii britanici, pentru ca şoferii să înţeleagă, detaliat, care sunt restricţiile.

Citeşte şi Zelenski, revoltat. Îi cere Ursulei von der Leyen să permită exporturile de cereale în România. Vestea care a revoltat fermierii din țara noastră

Indiferent pentru ce operaţiune foloseşti telefonul mobil, la volan, fie că este vorba pentru a efectua apeluri sau pentru a naviga prin intermediul unei aplicații de navigație prin satelit poate duce la urmărirea penală şi o amendă uriaşă de până la 1.000 de lire sterline.