Ţara în care toţi angajaţii, indiferent dacă lucrează la stat sau privat, au obligaţia să se vaccineze. Peste 14 milioane de oameni vor trebui să se imunizeze

Toţi angajaţii din Arabia Saudită trebuie să fie vaccinaţi anti-COVID-19 pentru a se putea prezenta la locul de muncă, atât în sectorul public cât şi în cel privat, a anunţat vineri Ministerul Resurselor Umane şi al Dezvoltării Sociale din această ţară.

07 mai 2021, 13:54
Ţara în care toţi angajaţii, indiferent dacă lucrează la stat sau privat, au obligaţia să se vaccineze. Peste 14 milioane de oameni vor trebui să se imunizeze

„Vaccinarea împotriva noului coronavirus va fi condiţia obligatorie pentru prezenţa fizică a tuturor angajaţilor şi lucrătorilor din toate sectoarele (public, privat sau non-profit) la locul de muncă”, a anunţat Ministerul într-un comunicat.

Ministerul a cerut tuturor sectoarelor „să îndemne angajaţii şi lucrătorii să demareze procesul de vaccinare, pentru a putea reveni la locurile de muncă în mod sigur şi sănătos„, precizând că va anunţa „curând” cum va aplica această măsură şi de la ce dată va intra în vigoare.

Ţară cu aproximativ 34 de milioane de locuitori, Arabia Saudită avea în 2020 în jur de 14,5 milioane de angajaţi, potrivit worldbank.org.

Arabia Saudită a adoptat decizii tranşante pentru a determina populaţia să se vaccineze. Duminica trecută a anunţat că pentru a putea călători în străinătate, lucru pe care cetăţenii saudiţi îl vor putea face din 17 mai după mai mult de un an de interdicţie, este nevoie de un certificat de vaccinare, de un test PCR negativ, să treacă cel puţin şase luni de la vindecarea de COVID-19 sau să aibă sub 18 ani.

Citeşte şi O influenceriţă din Arabia Saudită a pierdut custodia copiilor din cauza tatuajelor şi culorii părului

Ţara arabă a început vaccinarea în decembrie şi până în prezent a administrat 10 milioane de doze, la o populaţie de aproximativ 34 de milioane de locuitori.

Vaccinurile administrate sunt cele de la Pfizer şi AstraZeneca şi orice persoană poate fi vaccinată, indiferent de vârstă sau categorie de risc, prin simpla înregistrare la o aplicaţie telefonică.

În prezent, ţara se confruntă cu al doilea val al pandemiei de COVID-19 mai puţin intens, înregistrând în ultimele trei săptămâni o medie de 1.000 noi contagieri şi peste zece decese pe zi, potrivit datelor oficiale.

De la începerea pandemiei, Arabia Saudită a înregistrat peste 423.000 de cazuri şi 7.032 de decese.

Citeşte şi Alertă la bordul unui avion. Un individ a fost la un pas să deturneze aeronava, deasupra Golfului Persic!


loading...
Partenerii noștri