Ţara care rămâne izolată şi după ce se termină pandemia. „Graniţele vor rămâne închise pentru mult timp”

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, spune că țara sa nu va avea granițe deschise cu restul lumii pentru multă vreme de acum înainte.

05 mai 2020, 08:36
Ţara care rămâne izolată şi după ce se termină pandemia. „Graniţele vor rămâne închise pentru mult timp”

Guvernul Noii Zeelande s-a reunit joi într-o videoconferinţă, pentru a discuta despre o posibilă „bulă trans-Tamaniană”, ce ar fi presupus o mai liberă circulaţie între Australia şi Noua Zeelandă, fără perioade de carantină. Totuşi, deschiderea va rămâne între cele două ţări, iar Jacinda Ardern spune că restricţiile pentru vizitatorii din alte ţări vor rămâne în vigoare pentru multă vreme.

Citeşte şi Noua Zeelandă anunţă că a stopat răspândirea coronavirusului. A fost practic eliminat

Atât Australia cât și Noua Zeelandă și-au închis granițele la aproape total pentru străini, ca parte a răspunsului lor la pandemia de COVID-19. Jacinda Ardern a subliniat că mai e mult de muncă pentru a progresa pentru a crea o punte între cele două ţări, dar a fost categorică atunci când a fost întrebată de relaţiile cu alte state. „Pentru multă vreme de acum înainte nu vom avea graniţele deschise pentru restul lumii„, a afirmat Ardern.

Turismul este una dintre cele mai mari industrii din Noua Zeelandă, angajând direct aproape 10% din forța de muncă a țării și contribuie cu aproape 6% la Produsul Intern Brut. Cei mai mulți vizitatori sunt din Australia, China, SUA și Marea Britanie.

Marţi, pentru a doua zi consecutiv, Noua Zeelandă nu a raportat nicio infecţie cu noul coronavirus. Ţara are aproximativ 1.500 de cazuri, cu 20 de decese cauzate de COVID-19.