Târg caritabil de cadouri într-un club de comedie, pentru ajutorarea a 12 copii buni la învăţătură, fără posibilităţi materiale

Se apropie sărbătorile şi, ca în fiecare an, apar felurite iniţiative caritabile. Însă când un club de stand-up comedy organizează o acțiune de acest gen, nu e un lucru obişnuit.

RomaniaTV.net
07 dec. 2016, 15:11

Melinda Teohari, fondatoare a organizației Charity by 99 (soția celebrului comediant Claudiu „Teo” Teohari), împreună cu colegele ei Adela Szatvanyi fondatoarea ONG0-ului „Implica-te.org”, si Adelina Serafim, freelancer si business developer.

Pe langa joburile de zi cu zi, fetele organizeaza evenimente caritabile si asa au gasit solutia de a transforma goana dupa cadouri in ceva cu mai mult sens: un târg de cadouri, organizat la Club 99 – unde de obicei se organizează spectacole de comedie – ale cărui încasări si donații vor merge către 12 copii din familii cu probleme.

„Ne-am gandit la o solutie prin care sa strangem bani pentru a raspunde scrisorilor pe care cei 12 copilasi sustinuti de fundatie le-au scris lui Mos Craciun. Totul a venit de la sine pentru ca stim ca de sarbatori toata lumea ar vrea sa daruiasca, dar parca e mai usor atunci cand o faci daruindu-ti mai intai tie si celor dragi”, spune Melinda Teohari, voluntar al asociatiei Charity by 99.

Astfel, pe 11 decembrie clubul de stand-up Club 99 (de pe bulevardul Dacia, nr 99) va fi scena faptelor bune, un loc unde isi vor da intalnire peste 40 de expozanti gata sa va ajute in alegerea cadourilor de sarbatori sau pentru a va inspira sa faceti donatii in bani sau obiecte celor mici.

„Nu am vrut sa impunem o donatie participantilor, le-am sugerat doar. Ideal este ca toti cei care participa la acest iarmaroc sa daruiasca celor dragi si indirect celor aflati in nevoie. Cu cat mai multe cadouri pentru cei dragi, cu atat mai multe donatii pentru copii”, sustine Adela Szatvanyi, cofondator al ONG-ului „Implica-te”, care a ajutat pana in prezent cele 12 familii nevoiase.

Haine, incaltaminte, accesorii, decoratiuni de sarbatori, fan merch si nu numai, dulciuri cu dragoste, super – eroi, Barbosi, print-uri fotografice si altele va vor astepta la „Dar din Dar se face… Iarmaroc”.

Usile se deschid la ora 10:00 si fetele va invita sa beti cafeaua cu ele chiar de la prima ora, dar va asteapta oricum pana la ora 20:00.

Banii stransi vor merge spre 12 copii din 4 familii (Florea, Cristescu, Constantin si Popescu).

Cu banii stransi se vor cumpara cadouri de Mos Craciun pentru cei 12 copii si alte lucruri de care au nevoie familiile (printer care o alta locuinta în chirie pentru familia Cristescu, care e pe punctul de a rămâne fără acoperis de sărbătoti, o canapea pentru familia Constantin, care nu are pat în casă, o locuinta pentru familia Florea, care in momentul de fata trăieste sub cerul liber…)

În cazul în care doriți să ajutați dar nu puteți ajunge la târg există si un cont pentru donații: IBAN RO74 BACX 0000 000752088000, pe nume Adela Szatvanyi.

Cu un gest mic putem face un Crăciun fericit si celor care altfel riscă să aibă sărbătorile la fel de gri ca oricare altă zi.