Târg de Crăciun 2020. Craiova şi Râmnicu Vâlcea, singurele oraşe unde se organizează târgul de Crăciun

Târg de Crăciun 2020. Craiova şi Râmnicu Vâlcea sunt singurele oraşe în care se mai organizează târguri de Crăciun. Acestea se vor desfăşura în condiţii speciale din cauza pandemiei. Masca va fi obligatorie, iar numărul comercianţilor va fi redus.

23 nov. 2020, 08:31
Târg de Crăciun 2020. Craiova şi Râmnicu Vâlcea, singurele oraşe unde se organizează târgul de Crăciun
Târg de Crăciun 2020. Doar 2 doraşe organizeaz târgul de Crăciun.

Târg de Crăciun 2020

. În fiecare an marile oraşe se întreceau în organizarea celor mai frumoase târguri de Crăciun, însă, anul acesta pandemia a schimbat planurile autorităţilor. Doar două oraşe mai organizează în 2020 târgul de Crăciun. Este vorba despre Craiova şi Râmnicu Vâlcea.

Târgurile de Crăciun se vor desfîşura în condiţii speciale din cauza pandeiei.  Masca va fi obligatorie şi în aer liber, concertele anulate, iar numărul comercianţilor redus.

Declaraţiile oficialilor pe tema organizării târgurilor de Crăciun sunt contradictorii.

”Depinde de ce înţeleg prin târgul de Crăciun, depinde de cum îl organizează, depinde de cum respectă sau nu respectă regulile sanitare. Deci sunt câteva repere destul de relative. Esenţa este să se respecte legea şi să nu fie un pericol pentru sănătatea publică”, spune Marcel Vela.

Klaus Iohannis spune că organizarea târgurilor de Crăciun în această perioadă este imposibilă şi inoportună.

„După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună. Aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Târg de Crăciun 2020. Nicuşor Dan, veste tristă pentru bucureşteni în prima zi în calitate de primar: Nu o să avem târg de Crăciun

Primarul General al Capitalei susține că în această iarnă nu va exista niciun târg de Crăciun, în contextul pandemiei de coronavirus. În ceea ce privește iluminatul stradal, Nicușor Dan susține că acesta va exista în mod rezonabil.

„Nu o să avem târg de Crăciun. Suntem într-o situaţie medicală excepţională. Nu ne permitem să amplificăm această boală. În anii următori, o să avem târguri de Crăciun. Din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei” , susține Nicușor Dan.

„Sunt două chestiuni. În momentul în care eşti bolnav, primul tău gând, primul reflex, este să investeşti să medici şi medicamente, nu în haine de lux. E frumos să avem decoraţiuni pe stradă, dar cât suntem în situaţia asta dificilă, o să le avem în mod rezonabil. Anul acesta, una dintre companiile municipale care are un contract cu o firmă privată a început să monteze acele luminiţe de Crăciun” , a mai declarat Nicuşor Dan la B1.