Târg de Miei, deschis în Capitală. De unde poţi procura carne pentru drob şi friptură de miel de Paşte. REŢETE pentru Paşte

Drobul, friptura de miel sau sufatul de miel vor fi nelipsite de pe masa românilor de Paşte. Cei care vor să cumpere zilele acestea carne de miel pot merge la târgul de miei deschis în incinta Pietei Apărătorii Patriei, din cartierul Berceni. Aveţi mare grijă atunci când cumpăraţi carnea de miel pentru masa de Paşte. Nu este recomandat să cumpărăm un miel mai mic de 10 kilograme pentru că acesta conţine mult colagen şi este greu de digerat.

RomaniaTV.net
30 mart. 2018, 13:00
Târg de Miei, deschis în Capitală. De unde poţi procura carne pentru drob şi friptură de miel de Paşte. REŢETE pentru Paşte

Târgul de Miei este organizat sub coordonarea Agenției Naționale pentru Zootehnie, a Direcției pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul SC Amenajarea Domeniului Public 4 (ADP4) SA, acesta fiind deja autorizat pentru funcționare.

Reţete de Paşti: 10 reţete tradiţionale pentru masa de Paşti 2018

Târgul de Miei din Piața Apărătorii Patriei va funcționa în perioada 30 martie – 07 aprilie, iar sacrificarea mieilor se va face zilnic, în intervalul 07:00 – 17:00.

 

Mieii prea mici, pericol pentru sănătate. Vezi câte kilograme trebuie să aibă

Aveţi mare grijă atunci când cumpăraţi carnea de miel pentru masa de Paşte. Nu este recomandat să cumpărăm un miel mai mic de 10 kilograme pentru că acesta conţine mult colagen şi este greu de digerat.

Mieii mai mici au un conţinut mai ridicat de oxipurine. Din cauza conţinutului ridicat de colagen, carnea acestui animal este foarte greu de digerat, cade greu la stomac, mai ales în contextul unei mese bogate de Paşte. Este periculos pentru cei care suferă de probleme digestive, bilă, pancreas. Un miel mic nu are calitate biologică ridicată şi pe deasupra este o proteină care nu ne hrăneşte. Recomandat este ca dacă nu putem cumpăra un miel de 14, 15 kg, să luam măcar o bucată.

Din punct de vedere economic, un miel de 5, 6 kilograme nu este deloc spornic. El conţine foarte multă apă şi într-un final va rămâne cu foarte puţină carne.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă cetăţenilor să cumpere produsele alimentare pentru Paşte numai din spaţii sau unităţi înregistrate sau autorizate sanitar veterinar.

 

Iată şi câteva reţete din carne de miel

Friptură de miel în crustă de parmezan, servită cu salată

Reteţe Paşte: Chiftele de miel

Stufat de miel

DROB DE MIEL, DROB DE PUI. Reţetă rapidă de Paşte, pentru întârziaţi

REŢETE DE PAŞTE: Friptură de miel, 5 reţete delicioase