Târgul de Crăciun, anulat în Munchen: „Trebuie să evităm, pe cât posibil, adunările”

Târgul de Crăciun a fost anulat în Munchen. Dieter Reiter a dat „vestea amară”, spunând că situaţia dramatică din spitale şi creşterea infectărilor nu i-au dat o altă opţiune. Christkindlmarkt ar fi trebuit să înceapă pe 22 noiembrie şi să dureze până pe 24 decembrie.

16 nov. 2021, 20:26
Târgul de Crăciun, anulat în Munchen: „Trebuie să evităm, pe cât posibil, adunările”
Târgul de Crăciun, anulat în Munchen

Târgul de Crăciun, anulat în Munchen. „Din păcate, târgul de Crăciun din Munchen nu poate avea loc în acest an. Ar reprezenta o creştere nejustificată a riscului de infecţie şi, de asemenea, un semnal greşit. Mai ales pentru toţi angajaţii din spitalele noastre care lucrează la limita capacităţii. Trebuie să evităm, pe cât posibil, adunările”, afirmă primarul, conform muenchen.de.

Citeşte şi: Doi români cu COVID trimiși în stare gravă în spitale Germania și Danemarca se întorc în ţară. Ambii s-au vindecat

Târgul de Crăciun, anulat în Munchen

Recomandarea anulării târgului de Crăciun a venit din partea autorităţilor sanitare: „cei implicaţi în lupta împotriva pandemiei din toate spitalele din Munchen s-au pronunţat împotriva organizării târgului şi au tras un semnal de alarmă asupra situaţiei catastrofale din spitale”.

Desigur, Chistkindlmarkt ar fi fost un semnal de normalitate înainte de Crăciun, dar, din păcate, în ciuda posibilităţii de vaccinare, suntem departe de această normalitate, inclusiv pentru că încă nu s-au vaccinat suficiente persoane.

Protejarea sănătăţii oamenilor şi sprijinul pentru cei care lucrează în spitale au prioritate maximă. Unii ar putea obiecta că târgul se desfăşura în aer liber, este adevărat, dar Chistkindlmarkt nu poate fi îngrădit, iar numărul de invitaţi şi respectarea regulii 2G ar fi imposibil de controlat”, a adăugat primarul, potrivit Mediafax.ro.

Germania vrea lockdown pentru nevaccinați

Germania se confruntă cu o situație gramitică din cauza creșterii mare a cazurilor de COVID. Țara pune presiune pentru formarea unei noi coaliții de guvernare.

În acest context, cele trei partide implicate – social-democraţii (SPD), Verzii şi liber-democraţii (FDP) – lucrează la un plan cu noi restricţii ce îi au în vedere în special pe cei nevaccinaţi împotriva COVID-19, într-o încercare de a stopa transmiterea virusului.

Numărul spitalizărilor la 100.000 de persoane – un indicator cu importanţă crescută în contextul vaccinării unei mari părţi din populaţie – era vineri de 4,7, în creştere, dar departe de recordurile din valurile precedente.

Probabilul viitor cancelar, social-democratul Olaf Scholz, a declarat luni, când o nouă rundă de negocieri de coaliţie a început la Berlin, că “vom lua toate deciziile necesare pentru a ataca situaţia infectărilor”, potrivit Agerpres.