Vizitezi Târgul de Crăciun din Bucureşti şi pleci acasă cu buzunarele goale. O tânără a plătit o mică avere pe două porţii de pomana porcului şi una de cartofi prăjiţi

Târgul de Crăciun din Bucureşti face ravagii în buzunarele românilor. Asta, desigur, dacă te încumeţi să-ţi cumperi ceva de mâncare sau de băut de pe la căsuţe. O porţie de orice pe care o termini din câteva guri te lasă fără banii din care, cel mai probabil, ţi-ai fi cumpărat de mâncare şi în următoarele două-trei zile.

05 dec. 2022, 10:45
Vizitezi Târgul de Crăciun din Bucureşti şi pleci acasă cu buzunarele goale. O tânără a plătit o mică avere pe două porţii de pomana porcului şi una de cartofi prăjiţi

Târgul de Crăciun din Bucureşti merită, cu siguranţă, vizitat, deşi nu poate concura cu cel din Budapesta sau cu cel din Viena. Nici la atracţiile oferite şi nici măcar la preţuri, asta pentru că preţurile pe care le cer comercianţii români care-şi expun marfa la târg sunt mult peste cele din capitalele europene. Cu toate astea, puţini sunt cei care ajung la Târgul de Crăciun din Bucureşti şi nu-şi cumpără nimic de mâncare. Căci, nu-i aşa, mâncarea consumată la târgurile de sărbători nu va putea concura niciodată cu eca de acasă, căci atmosfera este una pe care, oricât ai încerca, nu o poţi recrea acasă.

Câţi bani trebuie să scoţi din buzunare dacă vrei să mănânci pomana porcului la Târgul de Crăciun din Bucureşti

Însă mulţi dintre cei care ajung la Târgul din Piaţa Constituţiei rămân cu un gust amar din cauza preţurilor foarte ridicate. O tânără aproape a avut un șoc când a trebuit să plătească pentru două porții de pomana porcului, una de cartofi și un pahar cu vin fiert.

Băi, fraților, veniți în Târgul de Crăciun, la Constituției, și mâncați așa ceva de 88 de lei! Nu o să vă vină să credeți, dar tot ce este aici, aproape neatins, că am luat doar două guri… 88 de lei! Bătaie de joc!”, a răbufnit tânăra pe TikTok.

Citeste si Prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj l-au lăsat cu gura căscată pe un afacerist din București. Câti bani a scos din buzunar pentru un langoș cu brânză

Alte prețuri la Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Mâncarea de la Târgul de Crăciun este modestă, împachetată în carton și servită în picioare. Totuși, unii vânzători nu se feresc să impună prețuri nesimțite.

Un bărbat care a mâncat la Târg în această săptămână a demonstrat cât de mult sunt luați în râs bucureștenii. El și-a cumpărat o porție de varză călită cu ciolan, niște cartofi prăjiți și niște șorici.

Citeste si FOTO! Ce dezastru! Târgul de Crăciun din Bucureşti, o amintire tristă a celor din anii trecuţi! Primarul Nicuşor Dan este, însă, în extaz: „M-am bucurat să văd bucureştenii veniţi la deschidere în ciuda ploii”

Bărbatul a publicat nota de plată. Kilogramul de cartofi prăjiți costă 70 de lei, varza călită tot 70 de lei/kg, iar ciolanul afumat costă 140 de lei/kilogram. Astfel, bucureșteanul a plătit în total pentru o porție de ciolan afumat cu varză călită, nu mai puțin de 85,4 de lei. În total pentru masa 1 Decembrie l-a costat pe bărbat 143,22 de lei.

Vizitatorii care vor să consume un pahar de vin la Târgul de Crăciun din Bucureşti trebuie să plătească înainte 10 lei. O sticlă de apă se vinde cu 6 lei. Dacă vreţi ceva dulce, găsiţi la târg prăjituri de tot felul, gogoși umplute cu gem, cu branză dulce sau sărată sau plăcinte cu preţuri cuprinse între 9 și 15 lei.