Târgul de Crăciun din Strasbourg a fost anulat. Situaţii identice în mai multe oraşe din Europa

Târgul de Crăciun din Strasbourg, estul Franței, a fost anulat din cauza agravării situației sanitare. Anunțul a fost făcut de edilul orașului, care a adăugat faptul că se renunță la cele 300 de căsuțe prezente în mod tradițional în piață, însă se vor păstra spectacolele, conform AFP.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 05:24
Târgul de Crăciun din Strasbourg a fost anulat. Situaţii identice în mai multe oraşe din Europa

Strasbourg a depășit pragul de alertă maximă în ceea ce privește infectarea cu coronavirus, a precizat edilul orașului. Jeanne Barseghian a menționat faptul că orașul nu se află ”într-o bulă” și, la fel ca în restul Europei, se vor lua măsuri restrictive dure.

Citește și: Marea Britanie va interzice accesul în ţară pentru mai mulţi cetăţeni UE. Vezi LISTA

”Am luat decizia să acordăm prioritate variantei fără căsuţe. Bradul de Crăciun din piaţa Kleber, în centrul oraşului, va fi cu toate acestea instalat la fel ca în anii precedenţi, iar ”animaţiile” şi ”spectacolele de stradă ale artiştilor” vor fi menţinute” , a declarat Jeanne Barseghian, într-o conferință de presă.

Târgul de Crăciun din Strasbourg are o istorie de 450 de ani și a fost anulat o singură dată, în perioadele de război. Acesta atrage circa două milioane de vizitatori în jurul celor 300 de căsuţe din lemn, cu un impact economic evaluat la 250 de milioane de euro, scrie Agerpres.

Această decizie a fost luată și de primăria din Paris, Bordeaux, dar și în orașele germane Koln și Freiburg.