Târgurile de Crăciun unde trebuie să mergi măcar o dată în viață! Iată cele mai spectaculoase evenimente pe care le puteți vizita în Europa!

Pandemia COVID pune bețe în roate și celor mai frumoase evenimente care se desfășoara pe tot mapamondul, în ceea ce privește celebrarea sărbătorilor de iarnă.

13 dec. 2021, 15:48
Târgurile de Crăciun unde trebuie să mergi măcar o dată în viață! Iată cele mai spectaculoase evenimente pe care le puteți vizita în Europa!

Târgurile de Crăciun unde trebuie să mergi măcar o dată în viață! Cel puțin, în acest an, multe dintre târgurile din Europa își iau deschise porțile, cu respectarea anumitor măsuri, față de anul trecut când totul a fost închis.

Târgurile de Crăciun unde trebuie să mergi măcar o dată în viață! Iată cele mai spectaculoase evenimente pe care le puteți vizita în Europa!

Deși târgurile din Germania au fost anulate, iar Austria a intrat în lockdown complet până pe data de 13 decembrie, adică astăzi,  cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade, încă te poți bucura de magia sărbătorilor vizitând alte târguri spectaculoase.

Fiecare astfel de eveniment poate stabili propriile sale reguli, așadar, recomandarea este să verifici restricțiile locale înainte de plecare.

Unele târguri permit simpla plimbare printre standuri și căsuțe fără certificat verde, însă cu purtarea măștii de protecție și respectarea distanței sociale impuse. Alte târguri solicită certificatul de vaccinare sau trecere prin boală chiar de la intrare, oferind brățări de acces.

Strasbourg, Franța – denumit și orașul lui Moș Crăciun

Strasbourg este, poate, cel mai aranjat oraș de Crăciun din Europa. Arhitectura sa minunată este decorată din abundență; oriunde te uiți, inclusiv pe fațadele clădirilor, vei vedea pinguini, Moși Crăciun, steluțe și podoabe sclipitoare.

În plus, târgul de Crăciun din Strasbourg este unul dintre cele mai vechi din Europa, așa că tradiția își spune cuvântul. În 2021, târgul are loc în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie, când vei putea să te plimbi printre peste 300 de căsuțe și standuri pline de magie.

Copenhaga, Danemarca

Pe timp de iarnă, Parcul Tivoli din Copenhaga se transformă în cel mai frumos și festiv spațiu pe care ți-l poți imagina. În perioada 19 noiembrie – 2 ianuarie te poți bucura de atmosfera hygge, poți mânca delicioasele castane coapte, poți bea un glogg tradițional și poți face o plimbare în roata pe care nu ai cum să o ratezi!

Pentru târgul din Tivoli nu este necesar certificatul verde, însă este recomandată purtarea măștii și respectarea normelor de siguranță. De asemenea, există un târg separat și în zona portului Nyhavn, deschis în aceeași perioadă.

Bruges, Belgia – piațeta principală, înconjurată de case din turtă dulce

Bruges este un orășel minunat, frumos în orice anotimp. Totuși, piațeta lui principală, înconjurată de case din turtă dulce, nu poate fi mai potrivită de atât pentru un târg de Crăciun perfect. Evenimentul se numește Winter Glow și are loc între 26 noiembrie și 9 ianuarie.

Te vei putea plimba pe străduțele pline cu decorațiuni sclipitoare, vei putea încerca patinoarul, apoi vei putea lua o pauză la winter bar, pentru a te răsfăța cu o ciocolată caldă (doar belgienii sunt specialiști la acest capitol) sau un vin fiert.

Citește și: Nicuşor Dan o acuză pe Firea că a cheltuit prea mulţi bani pe târgurile de Crăciun de anii trecuţi: „Anul acesta va ieşi pe plus”