Tăriceanu a anunţat că nu-şi duce fiul cel mic la şcoală. „Nu sunt condiţiile necesare. Ar fi fost normal ca şcoala să se amâne”

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a anunţat, duminică, la România TV că a decis să nu-şi ducă fiul cel mic la clasa pregătitoare deoarece consideră că nu sunt "condiţiile necesare" pentru începerea şcolii. De asemenea, fostul premier consideră că ar fi fost normal ca şcoala să se amâne până când "epidemia de coronavirus se linişteşte".

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 16:07
Tăriceanu a anunţat că nu-şi duce fiul cel mic la şcoală. „Nu sunt condiţiile necesare. Ar fi fost normal ca şcoala să se amâne”

„Am urmărit-o mai devreme pe doamna ministru Anisie care recomanda părinţilor şi copiilor să aibă încredere. Ce încredere pot avea părinţii şi copiii când se duc la şcoală şi măştile promise, materialele dezinfectante nu au fost furnizate de Guvern.

Tabletele pentru desfăşurarea şcolii online nu au fost furnizate. Nu s-au organizat clase cu număr redus de elevi. Cum să poţi să pretinzi că şcoala s-a organizat?”, a precizat fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, în direct, la România TV.

Monica Anisie, anunţ de ULTIMĂ ORĂ: Nicio unitate de învăţământ din 11 judeţe nu se află în scenariul roşu! Veniţi cu încredere!

Liderul ALDE a comentat şi declaraţia ministrului Educaţiei, Monica Anisie, care a lansat un apel pentru ca subiectul începerii şcolii să nu fie politizat.

„Spunea doamna ministru că nu trebuie politizată. Problema începerii şcolii nu este polizitată în niciun fel. Este o problemă de îngrijorarea a părinţilor, a bunicilor şi a copiilor pentru că unii dintre elevi sunt mari şi conştientizază situaţia şi riscurile aferente”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu: „Orban şi Iohannis judecă exclusiv totul în interes politic şi electoral”

În consecinţă, candidatul ALDE la Primăria Capitalei a decis să nu-şi trimită fiul cel mic la şcoală.

„Am luat hotărârea să nu-l mai duc pe băiatul meu cel mic la şcoală la clasa pregătitoare pentru că nu sunt condiţiile necesare.

Ar fi fost normal ca şcoala să se amâne până când epidemia de coronavirus se linişteşte, dar politizarea de care spunea doamna Anisie o face chiar Guvernul şi Orban împreună cu ea”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier consideră că „nu ar fi putut să fie amânată şcoala, fără să fie ridicată problema amânării alegeilor de pe 27 septembrie”

„În Franţa, alegerile locale după turul 1 au fost amânate două luni până când a fost organizat turul 2. Nu a fost nicio catastrofă. Aşa trebuia să se întâmple şi în România.

În faţa unui număr mare de îmbolnăniri, asta era măsura logică, numai că Orban şi Iohannis judecă exclusiv totul în interes politic şi electoral”, a conchis liderul ALDE.

Tăriceanu, despre cabina specială de vot. „Ce face persoana cu stare febrilă? Începe să strige: atenţie, am stare febrilă!?”