Tăriceanu anunţă că, după calculele sale, moţiunea contra Guvernului Orban va trece

Preşedintele ALDE, senatorul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri la Galaţi că, după, calculele făcute vineri, luând în calcul numărul de parlamentari ai principalelor partide, moţiunea de cenzură ce urmează să fie votată luni, va trece.

RomaniaTV.net
28 aug. 2020, 12:50
Tăriceanu anunţă că, după calculele sale, moţiunea contra Guvernului Orban va trece

„Astăzi, pe un ţintar făcut cu parlamentarii din toate partidele, excluzând PNL, USR, PMP, moţiunea va trece”, a afirmat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, noul guvern va trebui să fie unul condus de un premier tehnocrat şi va trebui să aibă o structură suplă, cu puţine ministere, misiunea Executivului fiind organizarea corectă a alegerilor.

„Soluţia pe care o văd în continuare este de un guvern care să gestioneze o criză politică şi care va trebui să aibă ca principală misiune organizarea corectă a alegerilor. Am auzit formula de uniune naţională, ori guvern de uniune naţională presupune o negociere între toate partidele din Parlament. Păi, trec alegerile până se termină negocierile. Deci, trebuie un guvern condus de un tehnocrat, cu miniştri apolitici, cu o formulă restrânsă de guvern, cu un număr mic de ministere şi care va avea misiunea de organizare corectă a alegerilor”, a spus liderul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a început vineri, la Galaţi, un turneu politic de verificare a stadiului de pregătire al filialelor ALDE din ţară pentru alegerile locale din 27 septembrie. După vizita la organizaţia ALDE Galaţi, Călin Popescu Tăriceanu va ajunge la filialele din Constanţa şi Ialomiţa.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu intervine în scandalul interlopi-Poliţie: „Iohannis e propagandist al PNL”


loading...