Tăriceanu aruncă BOMBA în cazul Kovesi-CEDO: „Am bănuiala că decizia CEDO a fost ajutată şi de o lipsă de apărare a statului român”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că Laura Codruța Kovesi nu a atacat la CEDO decretul de demitere din funcție, ci raportul Ministerului Justiției, care a stat la baza decretului: „O șmecherie avocățească care a scutit-o de un conflict cu cel care a demis-o, domnul Iohannis”, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 13:58
Tăriceanu aruncă BOMBA în cazul Kovesi-CEDO: „Am bănuiala că decizia CEDO a fost ajutată şi de o lipsă de apărare a statului român”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vede acţiunea Laurei Codruţa Kovesi de a ataca la CEDO nu decretul de demitere, ci raportul Ministerului Justiţiei, ca o „şmecherie avocăţească”, prin care a vrut să scape de un conflict cu preşedintele, cel care, în fapt, a demis-o.

„Oare de ce doamna Kovesi nu a atacat în contencios administrativ în România decretul prin care domnul Iohannis a demis-o? Aşa cum a ales să facă fostul procuror general, să conteste în contencios propunerea de revocare. Revenind la doamna Kovesi, poate că judecătorii din România i-ar fi dat dreptate. A preferat să meargă la CEDO, unde am înţeles că nu a atacat decretul de demitere, ci raportul Ministrului Justiţiei care a stat la baza propunerii de demitere. Deci o şmecherie avocăţească care a scutit-o de un conflict cu cel care a demis-o, domnul Iohannis, şi i-a dat şansa să deschidă în schimb un proces împotriva României”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru Mediafax.

El subliniază că acţiunea L.C. Kovesi este „cam laşă”.

Tăriceanu pune la îndoială şi decizia CEDO.

„Despre decizia CEDO nu aş vrea să comentez prea mult, dar vreau să vă spun că o să cer Ministrului de Externe să ne spună care a fost mandatul pe care l-a dat agentului României la CEDO, pentru că am bănuiala că decizia CEDO a fost ajutată şi de o lipsă de apărare a statului român”, argumentează el.

Fostul preşedinte al Senatului consideră că lipsa de încredere în hotărârile CCR şi atacurile la adresa instituţiei, îl situează pe preşedinte „în situaţia unuia care sapă la temelia democraţiei propriei ţări”.

„Orice ţară civilizată şi democratică îşi are baza în lege şi respectarea ei. A pune tot timpul sub semnul întrebării hotărîrile Curţii Constituţionale, a ataca judecătorii Curţii ori de câte ori nu îţi convin deciziile ei, îl situează pe Preşedintele României în situaţia unuia care sapă la temelia democraţiei propriei ţări”, motivează Tăriceanu.

El mai subliniază că „dacă cineva ar ţine o evidenţă al motivelor pentru care actualul preşedinte ar trebui demis, ar avea un dosar aproape complet”.

Senatorul spune că a sperat ca Laura Codruţa Kovesi să nu mai „facă agenda publică în România”.

„Am sperat că plecată într-un post politic gras la Bruxelles o să putem să ne vindecăm rănile pe care le-a lăsat în societate şi în justiţie”, a conchis el.

Citeşte şi: DOSAR PENAL deschis după ce Viorel Cataramă s-a dus în Ialomiţa să se infecteze voluntar cu coronavirus


loading...
Partenerii noștri