Tăriceanu, atac furibund la Iohannis după retragerea lui Cîţu: „O bătaie de joc, o golănie, este similar cu jocul alba-neagra”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se declară şocat de retragerea mandatului lui Florin Cîţu. "Este o bătaie de joc la adresa tuturor românilor, asistam la o  mascarada fara sfârşit. (...) Este o ruşine pentru Iohannis ca face astfel de desemnări, o bataie de joc", a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 13:45
Tăriceanu, atac furibund la Iohannis după retragerea lui Cîţu: „O bătaie de joc, o golănie, este similar cu jocul alba-neagra”

„Este o surpriză de proporţii. Este, dupa parerea mea, cea mai neverosimila situatie cu care ma intalnesc. O desconsiderarea a institutitie Parlamentului. Este o bataie de joc la adresa tuturor românilor. Asistam la o mascaradă fără sfârşit. Comisiile s-au reunit, au fost audiaţi miniştrii propuşi. Este un comportamnt iresposabil, o golănie, un joc alba-neagra. Este o ruşine pentru Iohannis că face astfel de desemnari, o bataie de joc. O tara intreaga este tinuta la cheremul unor iresposabili, mai ales acum cand suntem confruntati cu o asfel de situatie, cea mai grea situaţie pentru România din ultimii 30 de ani. Noi ne jucam de-a desemanare primului ministru care da bir cu fugitii. Probail ca presedinte va face din nou consultari, ne ducem la consultari degeaba ca sa vina cu o propunere in batjocura”, a spus Tăriceanu. 

Florin Cîţu, premierul desemnat de Klaus Iohannis pentru a forma Guvernul, şi-a depus mandatul. Anunţul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială.

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat”, a anunţat Administraţia prezidenţială.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, a mai anunţat Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul. „Este cel mai bun lucru care se putea întâmpla”

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, înainte de votul din Parlament care era programat să aibă loc joi, la ora 16.