Tăriceanu: Băsescu să nu dea lecţii de economie. A girat risipa banilor publici către clientela PDL

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu trebuie să se abţină să mai dea "lecţii de economie", pentru că nu are această cădere, deoarece şeful statului a fost garantul măsurilor dezastruoase ale PDL şi al risipei banilor publici către clientela politică. Tăriceanu a susţinut, totodată, că Guvernul Boc a luat o serie de "măsuri stupide".

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 12:05
Tăriceanu: Băsescu să nu dea lecţii de economie. A girat risipa banilor publici către clientela PDL

„Preşedintele Băsescu nu are căderea să dezbată pe teme economice pentru că a fost din păcate garantul acestor politici dezastruoase pentru economie a guvernărilor succesive PDL. Traian Băsescu, prin atitudinea sa, a girat risipa banilor publici pe proiecte care sunt mai degrabă profitabile pentru clientela politică, precum celebrele patinoare de zeci de milioane de euro, terenuri de sport în pantă, şi ar fi bine dacă s-ar putea abţine să ne mai dea lecţii de economie”, a susţinut Tăriceanu la o dezbatere organizată de de Societatea Academică Română şi Fundaţia Friedrich Ebert pe tema măsurilor economice propuse de partide pentru viitoarea guvernare.

Tăriceanu a susţinut, totodată, că Guvernul Boc a luat o serie de „măsuri stupide”.

„Avem nevoie de un plan de urgenţă pentru resuscitarea economiei româneşti. Situaţia este extrem de gravă, mai ales că această criză economică se prelungeşte. Principala prioritate a USL şi a PNL trebuie să fie reluarea creşterii economice. (…) Criza economică a fost agravată de incompetenţa guvernărilor PDL anterioare. Problema este că Guvernul Boc a luat o serie de măsuri stupide, care au sufocat mediul privat şi au sugrumat de asemenea sectorul public, fără ca veniturile bugetare să fie direcţionate către investiţii eficiente din punct de vedere economic”, a mai susţinut Tăriceanu.