Tăriceanu cere schimbarea rapidă a Guvernului Orban şi îl ameninţă pe Iohannis cu suspendarea, altfel „joacă ţonţoroiul pe masă”

Călin Popescu Tăriceanu vrea să grăbească dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură. De asmenea, liderul ALDE cere sancţionarea lui Iohannis pntru derapaje majore de la respectarea Constituţiei.

RomaniaTV.net
23 aug. 2020, 16:08
Tăriceanu cere schimbarea rapidă a Guvernului Orban şi îl ameninţă pe Iohannis cu suspendarea, altfel „joacă ţonţoroiul pe masă”

Călin Popescu Tăriceanu aduce acuzaţii dure Puterii. „La niciun capitol sunt capabili şi atunci sigur că se pune problema moţiunii de cenzură şi eu sunt foarte bucuros că s-a încheiat congresul PSD, că s-a încheiat o etapă că toată lumea era mai mult preocupată de congres, dar cred că mai importantă decât congresul e moţiunea de cenzură.

Tăriceanu: Catastrofa are un nume, Violeta Alexandru, este o biată activistă de partid, alocaţiile şi pensiile trebuie mărite 

Semnăturile s-au adunat şi sper ca săptămâna viitoare să trecem la faza următoare, adică dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură. Sper din toată inima ca acest guvern incompetent să se ducă acasă, să fie trimis acasă”, a declarat, duminică seara, la România TV, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este de aceeași părere cu cei de la PSD și susține varianta unui premier tehnocrat, independent politic. „Am văzut Congresul PSD, foarte bine, dar cred că era mai importantă moțiunea de cenzură. Semnăturile sunt strânse și eu sper ca săptămâna viitoare să trecem la pasul următor. Sper din tot sufletul ca acest Guvern să plece acasă. Ce urmează după, o să mă întrebați, pentru că Iohannis a anunțat că nu va da premierul celor de la PSD.

Trebuie un premier tehnocrat, un om neutru din punct de vedere politic, un om care poate să ia niște măsuri corecte pentru economie și un om care să poată organiza alegerile”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că președintele Klaus Iohannis încalcă flagrant constituția, iar dacă forțele de opoziție nu vor lua în serios suspendarea acestuia, atunci ”Iohannis va juca țonțoroiul pe masă”.

Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură: „PSD nu este doar cinic, este şi iresponsabil. Nu are soluţii pentru România” 

”Mie mi se pare inacceptabil ceea ce văd în fiecare zi: președintele cheamă Guvernul aproape zi de zi la Cotroceni. Am fost premier și Băsescu dorea să fie un președinte autoritar, dar nu mă duceam cu miniștrii la Cotroceni. Singura autoritate în fața căreia răspunde Guvernul este Parlamentul, nu în fața președintelui.

Văd că ipoteza suspendării președintelui este exclusă din start, iar în condițiile astea Iohannis va juca țonțoroiul pe masă. Trebuie sancționat președintele și spun asta pentru cine are urechi să audă și de o parte, și de alta a eșicherului politic.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache a declarat, sâmbătă pentru News.ro, că moţiunea de cenzură va fi votată în jurul datei de 7 septembrie, în sesiunea ordinară a Parlamentului.

„Votul la moţiunea de cenzură va fi cam în jurul datei de 7 septembrie. Da, va mai fi discutată la CEx, dar e bătută în cuie, cam aceea va fi data. Că nu o fi 7, o fi 8 sau 9 septembrie, dar în jurul datei de 7 septembrie, deci în sesiune ordinară va fi”, a afirmat Daniel Tudorache, pentru News.ro.

PSD va discuta martea viitoare, într-un CEx, când va fi votată moţiunea de cenzură şi va merge mai departe cu procedura parlamentară, în ciuda sesizării depusă de Guvern la Curtea Constituţională.