Tăriceanu cere modificarea legii electorale din cauza crizei COVID-19. "Facem aceste alegeri degeaba"

Publicat: Miercuri, 12 August 2020 09:35 // Actualizat: Miercuri, 12 August 2020 09:35 // Sursa: romaniatv.net

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, cere modificarea legii electorale în Parlament, "în condițiile în care campania clasică, din ușă în ușă sau prin adunări publice de mari dimensiuni, nu se poate desfășura" din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19. Fostul premier susţine că păstrarea actualei forme de organizare a campaniei electorale avantajează partidul aflat la putere care "profitând de criza de coronavirus, călărește elicoptere și avioane, toate din bani publici, merge peste tot fără să aibă vreo interdicție".

"Am început strângerea de semnături pentru candidatura la Primăria Generală. În ciuda faptului că oamenii sunt buni, amabili și primitori, frica de infectare cu virus își pune amprenta pe campania electorală. Eu sunt mai norocos pentru că lumea mă recunoaște și după voce, dar mă gândesc la zecile de mii de candidați care nu au acest avantaj, iar masca îi încurcă în a fi recunoscuți.

În aceste condiții neobișnuite cu atât mai stupidă îmi pare prevederea care obligă toți candidații ca tocmai în momentul în care începe campania electorală să fie obligați să dea jos panotajele de dimensiuni mai mari (bannere, panouri publicitare etc)", a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Tăriceanu: "Prelungirea stării de alertă nu se justifică. Sunt câteva industrii la pământ"

Liderul ALDE afirmă că politicienii sunt nevoiţi să "reducă motoarele", având în vedere regulile care trebuie respectate pentru a fi limitată răspândirea noului coronavirus.

"În condițiile în care campania clasică, din ușă în ușă sau prin adunări publice de mari dimensiuni, nu se poate desfășura, mi se pare normal să se modifice în Parlament legea care ne obligă ca tocmai atunci când începe campania electorală să fim nevoiți să reducem motoarele. Trebuie să încurajăm orice metodă prin care candidații și programele lor ajung la urechea și ochiul alegătorului, pentru că altfel facem aceste alegeri degeaba.

Sigur, păstrarea actualei forme de desfășurare a campaniei avantajează partidul de guvernământ care, profitând de criza de coronavirus, călărește elicoptere și avioane, toate din bani publici, merge peste tot fără să aibă vreo interdicție, convoacă pe oricine, oriunde, oricând.

La fel de sigur este că democrația suferă și că în câteva luni ne întoarcem în urmă cu 30 de ani!", a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu: "Mărirea pensiilor cu 40% nu este negociabilă. Dacă de vorba bună nu înţelegi, poate înţelegeţi de frică"

Băsescu, despre confruntarea cu Tăriceanu la Primăria Capitalei. "Nu are nicio şansă. L-am bătut de fiecare dată"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE alegeri Călin Popescu Tăriceanu campanie electorală coronavirus Covid-19
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H