Tăriceanu critică dur decizia menţinerii şcolilor închise: „Ca pe vremea comuniştilor. Din greşeală în greşeală spre victoria finală”

Călin Popescu Tăriceanu a reacţionat dur după anunţul prefectului Traian Berbeceanu, potrivit căruia şcolile vor rămâne închise, elevii continuând să înveţe în sistem online. Fostul premier este de părere că autorităţile ar fi trebuit să găsească soluţii pentru redeschiderea şcolilor.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 13:45
Tăriceanu critică dur decizia menţinerii şcolilor închise: „Ca pe vremea comuniştilor. Din greşeală în greşeală spre victoria finală”

Era o vorbă pe vremea comuniștilor: din greșeală în greșeală spre victoria finală. Cam asta fac băieții ăștia de la putere. În loc să găsească soluții să țină deschise școlile, ei preferă să pună lacătul„, a scris fostul premier pe Facebook.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti a decis, în şedinţa de luni, 2 noiembrie, ca restricţiile impuse în urmă cu două săptămâni în Capitală să fie prelungite cu încă 14 zile, având în vedere că rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 se menţine peste 3 la 1000 de locuitori. Astfel, purtarea măştilor de protecţie va mai fi obligatorie în Bucureşti încă două săptămâni. Restaurantele, cafenelele, barurile, teatrele şi cinematografele, dar şi sălile de jocuri de noroc rămân închise până în 17 noiembrie. La fel şi şcolile şi grădiniţele. Elevii vor învăţa în sistem online încă cel puţin două săptămâni. 

Citeste si Restricţii în Bucureşti, prelungite 14 zile. Şcolile rămân ÎNCHISE. Traian Berbeceanu: Rata de infectare în Capitală este 3.91

În legătură cu școlile, singura decizie normală și firească era ca activitățile să continue în sistem online„, pentru că reglementările prevăd că „la o incidență de peste 3 la mie școlile trebuie să continue online„, a declarat prefectul Traian Berbeceanu, la finalul ședinței Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.