Tăriceanu: „Dacă câştigă PNL, după alegeri, vor veni măsuri de austeritate: taxarea pensiilor, taxe şi impozite noi”

Călin Popescu-Tăriceanu a participat joi, prin videocall, la emisiunea Andreei Creţulescu, de la România TV, unde a declarat că principala cauză a creşterii numărului de infectaţi cu noul coronavirus este dezorganizarea de la nivelul guvernului Orban.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 17:02
Tăriceanu: „Dacă câştigă PNL, după alegeri, vor veni măsuri de austeritate: taxarea pensiilor, taxe şi impozite noi”

Preşedintele ALDE a fost întrebat de ce crede că s-a ajuns la o creştere spectaculoasă a numărului de infectări şi ce măsuri consideră că se impun.

„Este reflectarea confuziei de la nivelul guvernului. In urma cu mai mult de 4 luni am pledat pentru testare masiva. Acum, cand se face o testare mai temeinica, iata, ies cazurile la suprafata. Important este numarul de testari si numarul de persoane infectate. Iohannis si Orban au de ales, foarte simplu, intre sanatatea populatiei si alegeri. Este evident ca au ales, e mai important scrutinul decat sanatatea. Sigur ca cifrele astea sunt si rezultatul dezorganizarii de la inceputul scolii si de la alegerile locale. O logica de bun simt ar fi fost ca alegerile sa fie amanate. Alte tari au luat aceasta decizie. La noi e ca pe vremea lui Stalin si Lenin, orice pentru partid, nu conteaza cate persoane se infecteaza si mor.

Mai trag inca o data un semnal de alarma, poate se trezesc si Orban si Iohannis, nu acel procent in sus sau in jos ar trebui sa conteze, ci sa punem pe primul loc sanatatea romanilor”, a spus Tăriceanu la România TV.

Călin Popescu-Tăriceanu consideră că un posibil lockdown pe Bucureşti, despre care se vorbeşte din ce în ce mai des, nu se justifică, dar nu exclude posibilitatea ca guvernul să recurgă la această măsură, pentru a da impresia că face tot posibilul ppentru a limita efectele pandemiei.

„Este vorba de o alegere fundamentala intre sanatate si interes politic. Daca cineva este grabit sa organizeze alegerile, sunt Iohannis si Orban, pentru ca daca trec printr-o iarna, ar fi foarte greu sa mai fie votati la primavara. Un lockdown ar fi catastrofal si nu se justifica in niciun fel, dar trebuie sa dea aparenta unor masuri. Vreau sa previn cetatenii ca va fi o guvernare grea, daca ajung PNL si USR sa castige alegerile.

In 2009 au fost alegeri prezidentiale si, desi eram in plina criza, nu au luat nicio masura economica pana dupa alegeri, cand au venit cu taierea pensiilor si salariilor. Pana la alegerile din 6 decembrie nu se va discuta nimic, iar dupa aceea vor veni cu masuri de austeritate, taxarea pensiilor si PFA.urilor, vor fi taxe si impozite noi, va fi o iarna lunga de 4 ani. De aceea tot corul pe care il au face o diversiune, incercand sa vorbeasca doar despre alegerile locale, care nu au nicio legatura cu cele parlamentare”, a explicat fostul premier.

Tăriceanu a vorbit şi despre fuziunea dintre ALDE şi Pro România, anunţată joi, sub o nouă titulatură, Pro România Social Democrată.

„Imi pare rau sa spun ca vad la PSD ca nu-şi mai doreste guvernarea, asa ca ne indreptam spre o guvernare PNL-PSD. Daca PSD si-ar fi dorit guvernarea, ar fi acceptat o alianta cu ALDE si Pro Romania. Ma intorc in 2011 si aduc aminte ca raspunsul la catastrofa lasata de Basescu a fost USL, care a readus Romnaia pe un fagas bun, a dat inapoi salariile taiate cu 25%. Acum si PNL si PSD sunt de partea gresita.”, a declarat preşedintele ALDE.

Citeşte şi: Ponta anunţă fuziunea Pro România-ALDE: „PSD nu vrea să ne fie partener, preferă un blat politic, să fie sacul de box al lui Iohannis”