Tăriceanu: „Demisia lui Liviu Vasilescu, recunoaşterea implicită a pactizării şefilor din Poliţie cu interlopii”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că demisia şefului Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, reprezintă "recunoaşterea implicită a pactizării" celor din conducerea Poliţiei cu liderii clanurilor de interlopi care "terorizează" oraşele.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 07:15
Tăriceanu: „Demisia lui Liviu Vasilescu, recunoaşterea implicită a pactizării şefilor din Poliţie cu interlopii”

„Şeful Poliţiei Române şi-a dat demisia! Târziu şi doar la presiunea opiniei publice! Demisia lui este recunoaşterea implicită a pactizării şefilor din Poliţie cu liderii clanurilor de interlopi care ne terorizează oraşele. Este o palmă pe care nu merită să o primească zecile de mii de poliţişti oneşti care îşi fac treaba în condiţii dificile. Este o palmă pe care trebuie, în schimb, să o primească cei care au politizat totul, inclusiv Poliţia, şi au sacrificat siguranţa noastră pentru voturi. Şefii Poliţiei nu erau prieteni cu interlopii pe gratis sau nu le ofereau acestora protecţie fără să aştepte ceva în schimb, iar aici recompensa era voturi pentru partidul de la guvernare”, a scris Tăriceanu, miercuri, pe Facebook.

Potrivit liderului ALDE, „ar fi sănătos pentru democraţie dacă şeful demisionar al Poliţiei ar da în vileag aceste aranjamente”.

„Cred că şefii lui îl vor tenta cu un post atât de călduţ încât nu o va face. Să nu vă mire dacă Ludovic Orban îl va numi destul de repede consul general într-o ţară frumoasă!”, a adăugat Tăriceanu.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a anunţat marţi că demisionează din funcţie. Anunţul a fost făcut pe neaşteptate, la finalul unei conferinţe de presă organizate la MAI, care a avut ca temă cea mai mare captură de haşiş din istoria Poliţiei Române în valoare de zeci de milioane de euro.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Toţi trădătorii, toţi fripturiştii, toţi combinagii care au ţinut acest Guvern sunt răspunzători de dezastru!”