Tăriceanu: Doamna Dăncilă cumpără, pe unii, la bucată. Meleşcanu deja şi-a primit arginţii

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, o acuză pe Viorica Dăncilă că evită să meargă în Parlament şi că pentru avesta îi "cumpără, pe unii, la bucată, cum s-a întâmplat şi la noi, din păcate, cu Meleşcanu, cu Gavrilescu, cu Cupă, cu Băişanu".

RomaniaTV.net
16 sept. 2019, 20:29
Tăriceanu: Doamna Dăncilă cumpără, pe unii, la bucată. Meleşcanu deja şi-a primit arginţii

„Sigur că în primul rând doamna Dăncilă ar trebui să-şi lămurească situaţia Cabinetului, dacă acest Cabinet mai e legitim sau nu. Şi sigur că pentru acest lucru ar fi trebuit deja să vină în Parlament pentru a cere votul de încredere (…) Deci ar trebui să vină, dar sigur că se vede cu ochiul liber, ce încearcă doamna Dăncilă, încearcă să evite venirea în Parlament şi între timp cumpără, pe unii, la bucată, cum s-a întâmplat şi la noi, din păcate, cu Meleşcanu, cu Gavrilescu, cu Cupă, cu Băişanu. Îi mituieşte, le oferă câte ceva, domnul Meleşcanu deja şi-a primit arginţii, da, a luat, a împuşcat postul de preşedinte al Senatului”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Realitatea TV, potrivit News.ro.

Întrebat dacă nu mai vrea să intre la guvernare acum, Tăriceanu a spus: „Nu”.

„Văd că sunt alţi amatori care se zbat să ajungă cu orice preţ. Eu cred că după experienţa de doi ani jumate alături de PSD, pentru ALDE este nevoie de o perioadă de reconfigurare, de reconstrucţie, de recâştigare a identităţii liberale. De ce, pentru că parteneriatul acesta în coaliţia de guvernare şi în politic cu PSD-ul, trebuie să recunoaştem că ne-a afectat (…) Mulţi dintre alegătorii noştri care aveau o înclinaţie către liberalism, către dreapta, au migrat şi noi am reuşit să aducem alături de noi un electoral care este foarte important şi pe care îl respect, dar care are o viziune, să zicem, mai degrabă de stânga”, a explicat Tăriceanu.

El a afirmat că decizia ieşirii de la guvernare a fost luată cu majoritate covârşitoare, fiind doar două abţineri.

„Meleşcanu, Gavrilescu, Cupă, Băişanu, cum credeţi că au votat? S-au abţinut? Nu, au votat pentru (…) Întrebaţi-i pe ei (ce s-a schimbat – n.r.) Probabil că au primit nişte propuneri irezistibile, după cum aţi văzut, să ajungă miniştri, şi şi-au schimbat părerea”, a adăugat el.

Tăriceanu a spus că destructurarea partidului este obiectivul lui Dăncilă.

„Destructurarea partidului este obiectivul doamnei Dăncilă şi al cozilor de topor pe care le-a găsit în ALDE: Gavrilescu, Cupă, Meleşcanu, Băişanu, ei asta vor să facă, dar nu vor reuşi, am discutat cu colegii mei şi mi-au spus: suntem mai puţini, dar suntem mai uniţi. Nu-mi face plăcere că avem o pierdere, o hemoragie, dar asta este acum”, a mai spus Tăriceanu.

El le-a transmis „amatorilor” că nu cedează la şantaj.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă, către opoziţie: Vorbiţi de moţiune de cenzură, dar nu vă puneţi semnătura că nu veţi tăia veniturile românilor