Tăriceanu: Iohannis să vină în Parlament să aducă dovezile pentru acuzaţia privind înţelegerea PSD – UDMR ori să-şi dea demisia

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este de părere că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să vină în Parlament pentru a dovedi "acuzaţia gravă" că PSD ar fi avut "o înţelegere ascunsă" cu o putere străină pentru a ceda o parte din teritoriul naţional. Reacţia lui Tăriceanu vine după ce Klaus Iohannis a acuzat PSD că a ajutat UDMR să treacă tacit prin Camera Deputaţilor un proiect de lege care prevede autonomia Ţinutului Secuiesc. 

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 11:46
Tăriceanu: Iohannis să vină în Parlament să aducă dovezile pentru acuzaţia privind înţelegerea PSD – UDMR ori să-şi dea demisia

„Astăzi, domnul Iohannis a făcut cea mai gravă acuzaţie care s-a făcut în Romania după decembrie 1989. El a acuzat un partid parlamentar că are o înţelegere ascunsă cu o putere străină pentru a ceda o parte din teritoriul naţional. Acest lucru nu poate să rămână aşa. Domnul Iohannis trebuie să vină în Parlament să aducă dovezile pentru această acuzaţie gravă. Această acuzaţie poate avea doar două soluţii: ori acuzaţiile sunt adevărate şi partidul acuzat trebuie sa fie interzis ori Preşedintele României minte şi manipulează şi trebuie să-şi dea demisia şi să sufere rigorile legii”, a scris miercuri Tăriceanu pe Facebook.

Citeşte şi: Maria Grapini cere suspendarea lui Klaus Iohannis după acuzaţia privind înţelegerea PSD – UDMR pe autonomia Ţinutului Secuiesc

El susţine că „cei de la Camera Deputaţilor au făcut o greşeală nediscutând în plen această iniţiativă legislativă”, dar aceasta va fi „îndreptată” în Senat.

„Greşeala o vom îndrepta în Senat. Genul acesta de lege nu a apărut pentru prima dată, dar întotdeauna a fost respinsă de Parlament. Dar să mergem şi mai departe şi să zicem că poate Parlamentul face o greşeală, deşi nu a făcut-o pană acum, şi admite o asemenea lege. De la Parlament legea merge spre promulgare la Preşedintele României, iar acolo, nu e aşa, este apărătorul românilor, Klaus Werner Iohannis”, a mai scris Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat PSD că a ajutat UDMR să treacă proiectul de lege prinvind autonomia Ţinutului Secuiesc în Camera Deputaţilor.

„Jo napot kivanok, PSD. Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?”, a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni. 


loading...
Partenerii noștri