Tăriceanu, ironic în privinţa măsurilor convenite cu FMI: Excelente. Nici în vis nu bănuiam aşa ceva VIDEO

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a comentat ironic marţi, înaintea şedinţei BPN al PNL, măsurile convenite de Guvern Guvern şi reprezentanţii FMI, afirmând că nici în vis nu bănuia aşa ceva.

RomaniaTV.net
05 nov. 2013, 12:13
Tăriceanu, ironic în privinţa măsurilor convenite cu FMI: Excelente. Nici în vis nu bănuiam aşa ceva VIDEO

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat cum vede măsurile convenite de reprezentanţii Guvernului cu delegaţia FMI.

„Excelente, nici în vis nu bănuiam aşa ceva”, a răspuns ironic fostul premier, fără a face alte comentarii, informează Mediafax.

După încheierea noului acord cu FMI, românii vor avea salarii şi pensii mai mari, însă totodată vor avea parte şi de scumpiri, în 2014, pentru ca statul să se încadreze în ţinta de deficit de 2,2% din PIB.

După creşterea accizelor, un litru de benzină va ajunge din 2014 cu 5 bani mai scump, preţul urmând să crească de la 5,85 lei, la 5,9 lei. La motorină, creşterea va fi de doar 4 bani/litru, de la 5,95 lei, la 6 lei. La un plin, şoferii vor trebui să scoată din buzunar cu aproximativ 15 lei mai mult decât până acum.

Accizele mai mari vor aduce scumpiri şi la băuturile alcoolice şi la ţigări.

Vestea bună pentru salariaţi este o veste proastă pentru şoferi. Odată cu majorarea salariului minim pe economie creşte şi amenda rutieră. În 2014 cea mai mică amendă rutieră va ajunge astfel la 180 de lei.