Tăriceanu laudă rezultatul obţinut de Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale. Ce se întâmplă cu ALDE pentru turul 2

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, a afirmat că rezultatul obţinut de Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale este cel mai bun înregistrat în ultimii 30 de ani de către un candidat independent.

RomaniaTV.net
10 nov. 2019, 19:49
Tăriceanu laudă rezultatul obţinut de Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale. Ce se întâmplă cu ALDE pentru turul 2

„Sunt foarte bucuros pentru rezultatul pe care l-a obţinut Mircea Diaconu. Merită toate felicitările. Sute de mii de români i-au acordat încrederea. Este o situaţie cu totul şi cu totul aparte în ultimii 30 de ani – este cel mai mare rezultat pe care l-a obţinut un candidat independent la alegerile prezidenţiale. Acest lucru s-a datorat mesajului lui Mircea Diaconu, care a încercat să explice românilor cum se citeşte Constituţia în cheia unui adevărat preşedinte, care doreşte să respecte normele constituţionale, care doreşte să respecte instituţiile fundamentale ale statului, care nu acţionează peste Guvern, nu acţionează împotriva Parlamentului sau a altor instituţii”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat cum se va poziţiona ALDE pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la România TV, că „recomandarea nu aş putea să o fac acum până nu mă consult cu colegii”. Tăriceanu a ţinut să precizez că acordul semnat de ALDE cu PNL pentru susţinerea Guvernului Orban „nu a fost condiţionat în niciun fel de alegerile prezidenţiale”. „Noi am avut alta prioritate politică”, a mai spus Tăriceanu.

Rezultatele exit-poll îl situează pe Mircea Diaconu, candidatul independent Mircea Diaconu susţinut de Alianţa „Un om”, încheiată între ALDE şi Pro România, pe locul 4, după Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă şi Dan Barna.