Tăriceanu: Măsurile fiscale nu vor duce nici la creşterea costurilor salariale ale angajatorului, nici la diminuarea salariului net

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, marţi seară, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al partidului, că, în pofida disputelor şi a unor informaţii incorecte lansate în spaţiul public, măsurile fiscale care vor fi adoptate prin Ordonanţă de Urgenţă în şedinţa de miercuri a Guvernului nu vor duce nici la creşterea costurilor salariale ale angatorului, nici la diminuarea salariului net, ci, dimpotrivă, salariul net va creşte.

07 nov. 2017, 17:55
Tăriceanu: Măsurile fiscale nu vor duce nici la creşterea costurilor salariale ale angajatorului, nici la diminuarea salariului net

Tăriceanu a spus, după şedinţa Biroului Politic Central al ALDE, că le-a prezentat colegilor săi măsurile care vor fi luate de Guvern în şedinţa de miercuri, măsuri pe care ALDE le susţine şi şi le asumă, alături de PSD.

„Vreau să repet că aceste măsuri nu vor duce nici la creşterea costurilor salariale ale angatorului, nici la diminuarea salariului net. Dimpotrivă, vor fi creşteri la salariul net (…) Am făcut referire şi la alte măsur care vor fi luate anul viitor, şi anume creşterea punctului de pensie şi, per ansamblu, în pofida disputelor şi a unor informaţii incorecte lansate în spaţiul public, măsurile se înscriu în ceea ce am preconizat în programul de guvernare, şi anume creşterea puterii de cumpărare a românilor, fără ca acest lucru să diminueze competitivitatea economiei”, a susţinut Tăriceanu.

Întrebat despre situaţia în care se află primăriile, unde scad bugetele locale odată cu reducerea impozitului pe venit, Guvernul fiind acum în situaţia de a acorda compensări, Tăriceanu a spus că sunt foare multe „dereglări” acumulate în sistemul de fiscalitate şi trebuie introduse mecanisme de corecţie. „Jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale au un execdent de 20 de miliarde de lei, bani care stau, iar cealaltă nu au bugete suficiente. Trebuie să găsim un mecanicm de corecţie şi ştiu că Guvernul analizează găsirea unei soluţii pentru a nu văduvi bugetele locale. (…) Nu putem lăsa ca aceste discrepanţe să se adâncească”, a adăugat Tăriceanu, conform News.ro.


loading...