Tăriceanu: „Nicuşor Dan umbla după comisioane. Nu e rolul tău, ca parlamentar, să negociezi în numele interlopilor”

Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat intrigat de intervenţia lui Nicuşor Dan în problema demolării unei construcţii ridicate ilegal în Parcul Orăşelul Copiilor. În emisiunea Punctul Culminant de la România TV, Tăriceanu a atras atenţia că negocierea în numele unui om de afaceri şi reprezentarea acestuia în instanţă nu intră în atribuţia unui parlamentar, statut pe care-l are în prezent Nicuşor Dan.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 19:22
Tăriceanu: „Nicuşor Dan umbla după comisioane. Nu e rolul tău, ca parlamentar, să negociezi în numele interlopilor”

„El, de fapt, ajungea să intre în contact cu aceşti oameni de afaceri după ce începea să-i ameninţe şi începea o negociere. Păi de ce să negociezi dacă ai legea de partea ta?

În ce calitate negociezi tu, care de patru ani eşti parlamentar? Mi se pare nefiresc. Ce să negociezi cu ăla din Parcul Lumea Copiilor (este vorba despre controversatul om de afaceri MIhai Mitrache poreclit „Câine” – n.red) care a făcut o construcţie ilegală pe care primăria vrea să o demoleze? Nu e rolul tău, ca parlamentar. Tu, ca parlamentar, poţi face o adresă prin care să atragi atenţia autorităţilor unde s-a greşit. El, de fapt, umblă după comisioane.

De ce ţi-ai retras acţiunile din instanţă? Că ai făcut o înţelegere cu ei… Un cunoscut de-al meu m-a rugat să-l pun în legătură cu Nicuşor Dan, că are un proiect imobiliar pe care voia să i-l blocheze. Şi mi-a descris exact mecanismul care a apărut acum în public”, spune preşedintele ALDE.

Citeste si Tăriceanu: Iohannis este agentul electoral al lui Nicuşor Dan. L-a mângâiat pe cap după ce a ieşit ciufulit din scandalul cu interlopii

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că PNL-ul din prezent nu mai are nimic din PNL-ul în care el a activat timp de 25 de ani.

Votul în momentul de faţă are şi o componentă politică. Abundă interlopii în grădina PNL-ului. Eu am cunoscut PNL-ul ăsta bine vreme de 25 de ani. Erau oameni onorabili, nu tot felul de interlopi. Asta provine de la o goană nebună după voturi. Autorităţile poartă vina.

În Bucureşti exista şase poliţii locale plus una de Capitală unde sunt angajaţi şefi, adjuncţi, rude. Infracţionalitatea în Bucureşti am văzut ce se intampla cu ea începând de la moartea lui Emi Pian. Au desfiinţat Serviciul de Informaţii al Ministerului de Interne  (djipi) şi odată cu revenirea celor din străinătate a înflorit activitatea astea în toată ţara. Unii (interlopi – n.red.) şi-au depus candidaturi, alţii aranjează din umbră alegerile„, a mai spus liderul ALDE. 

Reamintim că asociația condusă de Nicușor Dan a inițiat mai multe demersuri în instanță împotriva „autorităților statului, a autorităților administrației publice și a unor dezvoltatori imobiliari” și că, sub aparența unor inițiative dezinteresate Nicușor Dan ar avea interese financiare.

În spatele acestor inițiative aparent dezinteresate se află în realitate interesele financiare ale deputatului Nicușor Dan, care blochează proiectele imobiliare ale mai multor investitori, pentru ca ulterior să-și retragă acțiunile, în schimbul unor sume de bani care intră în patrimoniul acestuia cu titlu de donație”, se spune în plângerea la DNA citată de Ziare.com.