Tăriceanu: „Nu accept funcţia de prim-ministru”. Va accepta însă un post de ministru?

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică seara, la România TV, că nu va accepta funcţia de premier dacă i se va propune, iar în privinţa unei funcţii de ministru este prea devreme să se pronunţe.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 20:31
Tăriceanu: „Nu accept funcţia de prim-ministru”. Va accepta însă un post de ministru?

Nu ştiu să vă spun acum. E un pic cam devreme„, a spus Tăriceanu, întrebat dacă va accepta un post de ministru în viitorul Guvern.

Tăriceanu a mai spus că, având în vedere votul obţinut la alegeri, preşedintele Traian Băsescu nu are altă soluţie decât să accepte un guvern al USL. „Mă îndoiesc că preşedintele ar putea să încerce altă soluţie decât cea dată de votul la alegeri”, a precizat Tăriceanu.

Imediat după închiderea urnelor, Tăriceanu declarase că „e limpede precum apa că USL continuă”.

„Este limpede precum apa că USL continuă. Este un proiect politic care este validat în acest moment puternic de electorat”, a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la sediul de campanie din Sectorul 1 al USL, el fiind întrebat dacă USL va merge mai departe unit după aceste rezultate. „Nu văd care ar fi sensul întrebării”, a adăugat Tăriceanu.

De asemenea, întrebat despre afirmaţia preşedintelui Băsescu după ce a votat că nu are dubii privind opţiunile euroatlantice ale sale şi dacă îşi menţine poziţia de a nu accepta funcţia de premier dacă i-ar fi propusă de actualul şef al statului, Tăriceanu a subliniat că îşi menţine această poziţie.

Îmi menţin declaraţiile (de a nu accepta să fie premier în mandatul lui Traian Băsescu – n.r.) Băsescu a venit şi a făcut declaraţia lui după ce am făcut eu declaraţiile azi, la 8.30, deci nu are nicio legătură„, a declarat Tăriceanu.

Întrebat de ce a făcut o conferinţă separată la sediul USL din Sectorul 1 şi dacă a fost o încercare de a fi în notă discordantă faţă de preşedintele PNL, Crin Antonescu, Tăriceanu a spus că organizarea conferinţei de presă alături de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi ceilalţi colegi candidaţi din colegiile acestui sector „nu are niciun fel de altă semnificaţie decât a împărtăşi rezultatele şi satisfacţia acestor rezultate cu echipa de campanie”.

Primarul Sectorul 1, Andrei Chiliman, a declarat, duminică seară, că USL a câştigat toate mandatele de parlamentar din sector, respectiv patru de deputaţi şi două se senatori. El a precizat că scorul USL este de peste 60%.