Tăriceanu: Nu se mai poate întârzia cu depunerea moţiuniii de cenzură dincolo de 1 septembrie

Preşedintele ALDE susţine că a discutat cu PSD şi Pro Romania pentru o moţiune de cenzură după expirarea stării de alertă.
Romania TV
23 iun. 2020, 12:46
Tăriceanu: Nu se mai poate întârzia cu depunerea moţiuniii de cenzură dincolo de 1 septembrie

„Moţiunea întârzie să apară, pentru că în discuţiile pe care le-am avut cu preşedinţii Ciolacu şi Ponta am convenit că nu e oportun să depune moţiunea de cenzură în perioada stări de alertă, iar acesta este unul dintre motivele pentru care credem că PNL, tot timpul, trage de timp pentru a evita depunerea unei moţiuni. La toamnă acest lucru nu mai poate fi evitat. Această politică este străvezie şi pentru noi. PNL încearcă s-ă-şi acopere gafele, să-şi acopere erodarea permanentă pe care o are în plan politic cu prelungirea acestei stări de alertă. Nu cred că starea de alertă va putea fi prelungită la infinit. Deci planurile lor… Sigur că pot găsi o portiţă, dar la toamnă nu se mai poate întârzia cu depunerea moţiuniii de cenzură dincolo de 1 septembrie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Marcel Ciolacu anunţă moţiune de cenzură împotriva Guvernului PNL. „Am constatat cel mai mare abuz de putere” 

El mai spune că misiunea viitorului guvern va fi organizarea liberă a alegerilor locale şi parlamentare. ”Nu văd necesar un politic, cu văd necesar să aibă o singură misiune – organizarea liberă a alegerilor locale şi parlamentare. Nu aş merge pe guvern de uniune naţională, pentru că negocierile sunt extrem de anevoiase. Nu aş merge pe un guvern politic”, a conchis liderul ALDE.

Şi preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus recent că o moţiune de cenzură va fi depusă ”a doua zi după terminarea stării de alertă”.

 

  • Tăriceanu propune o dezbatere privind organizarea învăţământului începând din toamnă, urmată de o rezoluţie a Parlamentului

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, propune ca Parlamentul să organizeze în iulie o dezbatere în legătură cu desfăşurarea învăţământului începând din toamnă, în condiţiile crizei determinate de coronavirus, urmată de adoptarea unei rezoluţii pe această temă.

„Împreună cu colegii mei parlamentari, membri ai ALDE, voi propune Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului ca, pe perioada sesiunii extraordinare, pentru că s-a anunţat o sesiune extraordinară a Parlamentului în luna iulie şi în luna august, dar pentru cea din luna iulie vom propune să se organizeze o amplă dezbatere în legătură cu organizarea învăţământului în condiţiile crizei de coronavirus, mă refer la organizarea învăţământului cu începere de la toamnă. De ce? Pentru că am văzut propunerile emanate, aş spune aşa, bineînţeles ironic, de autorităţile de la Ministerul Învăţământului, care aproape sunt de neconceput pentru nişte oameni care au o responsabilitate enormă. Sunt şi eu părinte de copii care sunt la şcoală şi această experienţă cu învăţământul online am văzut cum funcţionează, cât de bine sau de cât mai puţin bine funcţionează”, a afirmat Tăriceanu marţi, la Senat.

Potrivit lui Tăriceanu, dezbaterea va trebui găzduită de Parlament şi va presupune implicarea asociaţiilor profesionale ale profesorilor, asociaţiilor elevilor şi părinţilor, autorităţilor locale, Ministerului Educaţiei, pentru a găsi cele mai bune soluţii la modul cum se organizează şcoala la toamnă.

Liderul ALDE atrage atenţia că, dacă în timpul orelor de curs se poate asigura o minimă disciplină, în pauze nu se pot menţine normele de distanţare fizică, care să împiedice eventuala răspândire a coronavirusului.

„Dacă clasele vor fi cu număr de 15 elevi, ne punem problema ce se va întâmpla cu ceilalţi? Vor ţine ore online? Aşa cum spuneam, profesorii vor fi pregătiţi pentru a ţine aceste ore online cu o eficienţă care ridică multe semne de întrebare? Vor exista spaţii suficiente pentru găzduirea celorlalţi elevi? Cum se va organiza, cu alte cuvine, şcoala – e o problemă foarte serioasă care nu cred că poate fi lăsată la mâna unor diletanţi, aşa cum am văzut că sunt cei de la Ministerul Învăţământului din momentul de faţă. Mă refer la conducerea politică a Ministerului Învăţământului şi nu la ceilalţi”, a adăugat Tăriceanu.

Senatorul ALDE susţine că rezoluţia va fi ”un element important de reper”, după care Parlamentul va analiza activitatea Guvernului.

„Parlamentul nu poate să ia decizii obligatorii pentru Guvern, dar, subliniez, acesta va fi un element important de reper după care vom analiza activitatea Guvernului. Şi ştiţi foarte bine că se discută despre o moţiune de cenzură şi acesta va fi un punct la care, evident, va trebui să ne raportăm în momentul în care vom hotărî, dacă va fi cazul, să depunem moţiunea de cenzură şi, sigur, să ridicăm o serie de probleme care ni se par că nu sunt rezolvate în mod corespunzător. Astăzi, documentul este deja pregătit, am să cer colegilor mei de la Senat şi de la Cameră să semneze acest document pe care să-l depunem la Parlament pentru a fi introdus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare din luna iulie”, a mai spus Tăriceanu.

DailyBusiness
Ce să NU faci niciodată la un interviu de angajare. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o pui: „Îți arată adevărul dincolo de aparențe”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Lovitură totală pentru Pepco. Ce se întâmplă cu magazinul adorat de sute de mii de români. Oamenii stăteau la coadă pentru produse, dar gigantul care deține Zara, Stradivarius sau Bershka i-a întors din drum
Capital.ro
Doliu în televiziune! A murit cel mai iubit actor și prezentator: A plecat ca un adevărat gentleman
Playtech.ro
Cât va costa un apartament de 130.000 € după majorarea TVA din 1 august. Calculul care îi descurajează pe cumpărători
DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Adevarul
Măcelul pornit de la propagandă, două înmormântări și o crâșmă închisă. Cronica sfâșietoare a uciderii evreilor din Dorohoi
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Renovare fără bătăi de cap. Cum cureți varul de pe ramele geamurilor termopan
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Cutremur azi dimineață în România! În ce zonă s-a produs seismul
Cancan.ro
Dublă tragedie la Iași! Mamă și fiu, morți după ce au consumat acest aliment
Playsport.ro
Băiat de 8 ani, găsit trăind printre câini. Nu știe să vorbească, comunică doar prin lătrat și...
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de apartamente. Trebuie să transmită asociației de proprietari
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
Dentistul care și-a otrăvit soția cu venin de șarpe a primit o veste teribilă după gratii
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Cum sunt oamenii născuți în Iulie. Ce calități și defecte au
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Financial Times: Unirea dintre „urs” și „dragon” sperie Occidentul. Cum îl poate folosi Xi pe Putin