Marcel Ciolacu anunţă moţiune de cenzură împotriva Guvernului PNL. „Am constatat cel mai mare abuz de putere”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunţat miercuri că parlamentarii social-democraţi vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban, după încheierea stării de alertă.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 12:52
Marcel Ciolacu anunţă moţiune de cenzură împotriva Guvernului PNL. „Am constatat cel mai mare abuz de putere”

„Vă anunţ public că începând de astăzi parlarmentarii PSD încep să lucreze la textul moţiunii de cenzură şi la strângerea de semnături pentru susţinerea moţiunii de cenzură pe care o să o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia.

Aceasta este decizia partidului în urma acestui abuz făcut de Ludovic Orban faţă de Parlamentul României”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Victor Ponta, liderul Pro România, a anunţat că depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban. Fostul premier susţine că este nemulţumit de modul în care Executivul a procedat cu privire la prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

Citeşte şi: Victor Ponta, după votarea impozitării pensiilor speciale. „Domnul Orban trebuie să dea alocaţiie şi pensiile normale”

PSD sesizează CCR privind starea de alertă

„În privinţa stării de alertă, aseară, la ora 21:30, când am primit documentele şi adresa de înaintare către Parlamentul României, am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceeace priveşte restrângerea drepturilor şi libertăţilor românilor, lucru stipulat explicit în Constituţia României. Nu se poate face fără lege în Parlament.

În faţa acestui abuz categoric vom face o trimitere la CCR, respectiv o sesizare”, a menţionat liderul interimar al PSD.

Marcel Ciolacu, despre impozitarea pensiilor speciale: „PSD a impozitat drastic toate pensiile speciale”

„PSD a aşteptat timp de şase luni pe domnul Orban şi Guvernul PNL să vină cu o OUG privind pensiile speciale, mai ales au anunţat că nu sunt suficienţi bani pentru dublarea alocaţiilor şi pensiilor românilor.

PSD, un proiect depus de PSD, a impozitat drastic toate pensiile speciale până la 85 la sută din valoare.

Îl somez public pe domnul Orban că din acest moment are resursa financiară pentru dublarea alocaţiilor şi mărirea pensiilor”, a spus liderul social-democraţilor.