Tăriceanu: „Orban a luat-o complet razna! Au ajuns atât de ordinari încât îi încurajează pe români să se toarne unii pe alţii”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că premierul Ludovic Orban a ”luat-o complet razna” după ce a Guvernul a deschis o linie TelVerde unde oamenii îi pot reclama pe cei care nu respectă măsurile de siguranță împotriva Covid-19.

RomaniaTV.net
09 oct. 2020, 16:34
Tăriceanu: „Orban a luat-o complet razna! Au ajuns atât de ordinari încât îi încurajează pe români să se toarne unii pe alţii”

„Orban a luat-o complet razna! Doar așa îmi explic măsurile extreme pe care guvernul PNL-USR-PMP le ia în numele luptei cu coronavirusul. Au ajuns atât de ordinari încât îi încurajează pe români să se toarne unii pe alții. Adică au deschis o linie verde în care poți turna pe cei care nu poartă mască. Nu m-aș mira să ofere și recompense celor care toarnă. Dacă s-a înhăitat cu Băsescu/Petrov ce să învețe? Turnătorii!

Oameni buni, trecem prin vremuri grele, este adevărat, dar nu o să ne fie mai ușor turnându-ne la Miliție unii pe alții. Nu o să trecem mai ușor peste lunile astea dacă o să ne dezumanizăm și devenim cu toții niște Petrovi!

Pe drumul pe care ne împinge guvernul Orban țara noastră a mai fost. În vremuri când vecinii erau încurajați să-și toarne vecinii care ascultau „Europa Liberă” sau „Vocea Americii”. În vremuri când oamenii erau încurajați să-i toarne pe cei care complotau împotriva dictaturii sau intenționau să fugă din țară. Aici vor să ne aducă Iohannis și Orban? Să trăim în secret? Să ne ascundem din nou de vecini și de prieteni?

Vă îndemn pe toți să nu urmați aceste ordine absurde. Nu acceptați să ajungeți atât de jos încât să vă turnați vecinii și prietenii! Nu acceptați să ne întoarcem în timp 50 de ani! Nu acceptați să aducem bolșevismul în viețile noastre!

Sunt alte măsuri care pot fi luate împotriva celor care ne pun sănătatea în pericol. Avem legi, avem poliție, avem un milion de funcționari publici, nu au decât să aplice legile, dar fără abuzuri și fără să ne transforme pe toți în turnători!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Citeşte şi: Gabriela Firea DINAMITEAZĂ Guvernul Orban. „Citiţi şi vă cruciţi! Decizie şocantă. Vă daţi seama ce incompetenţă bântuie”