Tăriceanu: PNL câştigă din asocierea cu Becali doar dacă se apucă de fotbal

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Digi 24, că singurul câştig dintr-o asociere a partidului cu George Becali ar fi doar dacă PNL s-ar apuca de fotbal sau de tranzacţii imobiliare.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 13:04
Tăriceanu: PNL câştigă din asocierea cu Becali doar dacă se apucă de fotbal

„Nu mi se pare un lucru care să merite salutat, pentru că nu văd care ar fi câştigul USL sau PNL din asemenea asociere, doar dacă PNL ar începe să se ocupe de fotbal sau de tranzacţii imobiliare. Trebuie să fie compatibilitate de valori”, a afirmat fostul premier.

El a confirmat că va candida pentru Senat în Colegiul 2 din Sectorul 1.

După propunerea de realizare a unei fuziuni PNG-PNL, Gigi Becali a primit în cursul serii de joi răspunsul de la Crin Antonescu: nu va avea loc o fuziune, PNG va semna un protocol de susţinere cu USL, iar el va candida sub sigla USL într-un colegiu din sectorul 6.

„M-a sunat acum o oră dl. Crin Antonescu şi mi-a spus că nu va fi vorba de o fuziune. S-a consultat cu dl. Ponta şi au ajuns la concluzia să semnăm un protocol de susţinere a USL, adică PNG susţine USL. Eu voi fi susţinut de USL într-un colegiu din sectorul 6”, a declarat Becali.

Europarlamentarul a spus că va candida sub sigla USL într-un colegiu care aparţine PNL, mai exact în „Ghencea”: „PNL îmi oferă colegiul. În Ghencea. O să iau 102%”.

„Mai multe detalii juridice vă dăm luni după-amiază sau marţi pentru că vom semna un protocol de colaborare, de suţinere cu dl. Antonescu şi cu dl. Ponta”, a adăugat Becali.

„Eu am vrut să fac această asociere ca să-i susţin pe Ponta şi pe Antonescu. S-a găsit această soluţie ca să nu mai deranjeze pe nimeni, că sunt voci în PNL care nu vor fuziune. Şi atunci nu va fi fuziune, va fi susţinere politică din partea PNG şi din partea USL către Becali. Va fi un protocol de susţinere”, a mai spus europarlamentarul.

Anterior, Gigi Becali a declarat, la România TV, că liberalii care se opun fuziunii dintre PNL şi PNG sunt „fraieri” şi le-a transmis că Traian Băsescu va „profita” din nou de pe urma asta. „O să vadă nenea Haşotti când o să intru eu în ring cât de bine ştiu să lovesc”, l-a avertizat Becali pe liberalul Puiu Haşotti.