Tăriceanu, prima reacţie după ce a fost acuzat că a luat mită de 800.000 de dolari: E dosar politic, o aberaţie!

Călin Popescu Tăriceanu a venit cu o primă reacţie cu privire la solicitarea DNA în care instituţia îl acuză pe acesta de luare de mită.

11 ian. 2021, 14:52
Tăriceanu, prima reacţie după ce a fost acuzat că a luat mită de 800.000 de dolari: E dosar politic, o aberaţie!
Alegeri parlamentare 2020 Tăriceanu

Tăriceanu, prima reacţie după ce a fost acuzat că a luat mită de 800.000 de dolari. Fostul premier susţine că ştia de acest dosar, iar acesta ar fi făcut pe considerente politice.

Tăriceanu, prima reacţie după ce a fost acuzat că a luat mită de 800.000 de dolari. Anunţul făcut de fostul şef al Senatului

”Știu că acest dosar a fost deschis cu mult timp în urmă. Era o serie de acuzații care nu erau deloc evidente și clare și anume eu eram acuzat de luare de mită, dar în dosarul de la procuratură se spunea că de fapt banii nu au ajuns la mine.

Banii ar fi fost luați de altcineva cu care eu nu am avut nicio legătură. Genul de dosar făcut de DNA pe considerente politice, deci un dosar care avea 17 mii d pagini trimis la Parlament în care nu am găsit nimic care să fie acuzator la adresa mea.

La mine nu a ajuns niciun ban și nu avea de ce să ajungă niciun ban. Țin să vă spun următorul lucru, că acest dosar Microsoft e legat de licențele pe care statul român trebuia să le achite firmei Microsoft. În perioada mandatului meu, cu toate că au fost luate patru hotărâri de guvern, dintre care una vizată inclusiv de procurorul general de atunci, doamna Kovei, aceste patru hotărâri de Guvern nu au făcut decât să inventarieze licențele Microsoft și nu s-a plătit niciun ban către firma Microsoft în perioada mandatului meu.

Deci nu aveau cum să ajungă bani la mine, iar legătura se face cu consultanții pe care PNL i-a avut o perioadă de vreme, care au avut un contract onorat în integralitate și alte obligații nu au existat. Consultanții la un moment dat au dat în judecată PNL pentru recuperarea sumei integrale a contractului.

E o însăilare de presupuneri și de aberații juridice care încercau să mă pună într-o lumină nefavorabilă.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru Antena 3.

Citeşte şi: DNA, acuzaţii-bombă pentru Tăriceanu: Spune că ar fi luat mită 800.000 de dolari și cere ridicarea imunității